یکی از لوازم جانبی پرکاربردی که در منزل و محل کار در کنار کامپیوتر شخصی خود به آن احتیاج دارید، اسکنر اسناد است. برای نگهداری کردن اسناد کاغذی بر روی وسایل ذخیره سازی مانند هارد و هاست نیاز به یک دستگاه اسکنر دارید، تا یک عکس شفاف و با کیفیت از سند شما گرفته و به محل ذخیره سازی شما منتقل کند. برای کارهای خانگی یک اسکنر ساده هم کار شما را راه میاندازد. اما برای یک اداره که روزانه برای بایگانی پروندههای خود نیاز به یک دستگاه اسکنر حرفهای دارد. یک دستگاه معمولی با سرعت کم قادر به اسکن کردن حجم زیادی از پرونده نیست.
یک اسکنر حرفهای به شما کمک میکند تا حجم زیادی از اسناد و مدارک خود را ظرف مدت کوتاهی اسکن کرده و به حافظه مورد نظر شما انتقال دهد. همچنین شما به وسیله این دستگاه میتوانید عکسهای کاغذی خود را اسکن کرده و به آلبوم عکس دیجیتالی تبدیل کنید. البته برای ترمیم عکسهای قدیمی پاره و شکسته شده هم به کارتان میآید. شما ابتدا عکس قدیمی مورد نظر خود را اسکن میکنید با نرم افزارهای ویرایش عکس آن را رتوش کرده و در نهایت به وسیله پرینتر آن را چاپ میکنید. اگر عکاسی و آتلیه عکس دارید به شما پیشنهاد میکنم، حتما در کنار ابزار خود این وسیله را نگهداری کنید.
اگر شما هم به هر دلیل تصمیم به خرید دستگاه اسکنر اسناد گرفتهاید، اما با توجه به تنوع زیاد مدلها و قیمتها با خرید این وسیله به مشکل برخورد کردهاید، اصلا نگران نباشید. ما در این مطلب شما را با انواع دستگاه اسکنر آشنا کرده و به شما نکات مهم هنگام خرید دستگاه اسکنر را آموزش میدهیم.
دستگاه اسکن اسناد چیست؟
اسکنر یا همان scanner دستگاهی که به منظور تصویر برداری از اسناد و عکسهای کاغذی ساخته شده است. در واقع این دستگاه اطلاعات روی کاغذ را گرفته و با کیفیت بالا وارد کامپیوتر میکند. از نظر ظاهری شباهت زیادی به دستگاه فتوکپی دارند، با این تفاوت که دستگاه کپی، مستقیما سند را روی کاغذ چاپ میکند اما اسکنر تصویر سند را ذخیره کرده و به رایانه منتقل میکند. اگر بخواهید متن سند خود را در رایانه به صورت متن ذخیره کنید به یک سری نرم افزار نیاز دارید که عکس را به متن تبدیل میکنند.
حتماً بخوانید: راهنمای خرید کارت گرافیک حرفهای و گیمینگ
انواع دستگاه اسکن یا پویشگر تصویر:
- اسکنر دستی: در واقع جزو نمونههای اولیه تولید شده اسکنر هستند. این پویشگرها دارای موتور الکتریکی نیستند و برای اسکن کردن باید آنها را به صورت دستی بچرخانید. با اینکه سرعت اسکن اسناد در این مدل بسیار زیاد است، اما متاسفانه کیفیت تصویر اسکن شده قابل قبول نیست.
- اسکنر صفحه تخت: رایجترین نمونه پویشگر تصویر به حساب میآیند، دارای یک صفحه تخت هستند که سند مورد نظر روی این صفحه قرار میگیرد. هد پویش کننده چند بار سند شما را بررسی کرده و از آن نمونه برداری میکند. این اسکنرها خود به دو دسته: بار جفت شده و حسگر تماسی تصویر تقسیم میشوند.
- بار جفت شده: روی هد این دستگاه یک لامپ زنون و فلوئورسنت قرار دارد که هنگام اسکن سند روشن میشود. در این مرحله تصویر سند به وسیله یک آینه زاویه دار به آینهای دیگر منتقل میشود. البته در برخی مدلها سه آینه وجود دارد. در مجموع تصویر آینهها روی یک لنز منعکس، رنگهای آن مشخص و به رایانه منتقل میشود.
- حسگر تماسی تصویر: در این مدل به جای استفاده از لامپ زنون، آینه و فیلتر از تعدادی دیود ساطع کننده نور استفاده شده است. این دیودها به سطح شیشه اسکنر بسیار نزدیک هستند با انجام عملیات اسکن نور آنها با هم ترکیب شده و یک نور خطی سفید یک دست تولید میشود. به دلیل حذف آینهها و فیلترها وزن دستگاه کمتر و قیمت ارزانتری دارد.
- اسکنر استوانهای: این نوع از پویشگر از کیفیت تصویر خیلی بالایی برخوردار است. بیشتر در شرکتها و چاپخانههای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. برخلاف مدلهای قبلی دارای سیستم تقویت کننده نوری هستند، سندی که قرار است از آن اسکن گرفته شود، به دور یک استوانه شیشهای پیچیده میشود.
- اسکنر شیفت فت: از نظر ظاهری شباهت فراوانی به پویشگرهای صفحه تخت دارند با این تفاوت که به جای استفاده از هد سند مورد نظر از درون دستگاه عبور میکند. همین امر باعث افت کیفیت تصویر میشود. البته یک سری نرم افزار وجود دارند که به وسیله آن میتوانید کیفیت تصویر اسکن شده را تغییر دهید البته نباید انتظار معجزه داشته باشید.
بهترین مارک اسکنر رنگی:
اگر بخواهیم تنها یک برند خاص را نام ببریم شاید در حق سایر برندهای باکیفیت کم لطفی کرده باشیم. به همین خاطر در ادامه به شما بهترین برندهای اسکنر رنگی را معرفی می کنیم.
- اسکنر کانن
- اسکنر کداک
- اسکنر آی ویژن
- اسکنر اپسون
- اسکنر اچ پی
- اسکنز موستک
- اسکنر پلاستک
- اسکنر زی
- اسکنر پلاس تک
مزایای استفاده از اسکنر اسناد:
- این اسکنرها در مقایسه با کاری که برای شما انجام می دهند قیمت مناسبی دارند.
- شما به وسیله این دستگاه میتوانید با صرف کمترین زمان ممکن اسناد خود را اسکن کنید.
- اسکنر به شما این امکان را می دهد تا تصاویر را با وضوح و کیفیت بالایی دریافت کنید.
- کار با این دستگاه بسیار ساده است و شما تنها با فشردن یک دکمه می توانید سند خود را اسکن نمایید.
- در مقایسه با محصولات مشابه دارای اندازه مناسبی هستند به همین دلیل آنها را میتوان به راحتی آن را جابهجا کرد.
حتماً بخوانید: راهنمای خرید ویدئو پروژکتور
نکات مهمی که هنگام خرید اسکنر باید به آن توجه داشته باشید:
- قیمت اسکنر: قیمت همیشه نقش موثری در انتخاب شما دارد بهتر است که قبل از هر کاری میزان بودجه برای خرید دستگاه را مشخص کنید با این کار خود به خود مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما حذف شده، در نتیجه انتخاب برای شما آسان میشود.
- نوع اسکنر: همانطور که در ابتدای مطلب توضیح داده شد اسکنر انواع مختلفی دارد که شما می توانید با توجه به معیارهای یکی از آنها را انتخاب و خریداری نمایید. اگر در مورد انتخاب نوع این وسیله با مشکل برخورد کرده اید به قسمت ابتدایی مطلب مراجعه و آن را مطالعه کنید.
- سازگاری با سیستم عامل: هر سخت افزار برای ارتباط پیدا کردن با سیستم عامل شما نیاز به یک درایور دارد. توجه داشته باشید که این درایور قابلیت نصب روی سیستم عامل یا همان ویندوز شما را داشته باشد. برای مثال: اسکنر های قدیمی فقط قادر به نصب روی ویندوز xp هستند و آن ها را روی ویندوز ۱۰ نمی توان نصب کرد.
- وضوح و عمق رنگ: اگر به دنبال یک اسکنر با کیفیت هستید بهتر است دو پارامتر اصلی وضوح و عمق رنگ را در نظر به داشته باشید. وضوح تصویر در واقع همان کیفیتی است که بعد از اسکن در تصویر مشاهده می کنید. هرچه وضوح تصویر بالاتر بالاتر باشد، اسکن با کیفیت تری خواهید داشت. عمق رنگ نیز همان نزدیک بودن رنگها به واقعیت میباشد، پس هرچه عمق رنگ شما بیشتر باشد، رنگ اسکن شما به واقعیت نزدیکتر است.
- اندازه اسکنر: به اندازه اسکنر نیز توجه داشته باشید. هر چه اندازه دستگاه شما بزرگتر باشد یعنی شما توان اسکن اسناد در ابعاد بزرگ تر را دارید. البته این موضوع را هم مد نظر قرار دهید، هر چه اندازه اسکنر شما بزرگ تر قیمت آن نیز گرانتر است.
- دستگاه چندکاره: شما می توانید یک پرینتر لیزری چند کاره خریداری کنید. این دستگاه علاوه بر پرینتر دارای دستگاه کپی، اسکنر و فکس می باشد. البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید، دستگاههایی که به منظور انجام یک کار ساخته میشوند، نسبت به دستگاههای چند کاره از کیفیت و سرعت بیشتری برخوردارند.
- گارانتی و خدمات: همیشه به سراغ برندهایی بروید که دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند. این برندها معمولاً از کیفیت بالایی برخوردارند. زیرا هیچ شرکتی جنس بیکیفیت خود را ضمانت نمیکند، این کار جز ضرر برای شرکت چیزی به همراه نخواهد داشت. پس می توان نتیجه گرفت اجناس گارانتیدار با کیفیت نیز هستند.
با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید اسکنر اسناد مورد نظر خود را خریداری کنید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از بهترین نمونههای اسکنر حرفهای ارزان، باکیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک کردن روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت نمایید.
۱ اسکنر کانن مدل CanoScan LiDE 220
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۹ × ۳۶۵ × ۲۵۰ میلیمتر
-
وزن۱.۶ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۲ اسکنر حرفهای اسناد کانن مدل imageFORMULA DR-M160II
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۳۰.۸۸×۲۷۹.۹۰×۲۴۷.۹۰ میلیمتر
-
وزن۳.۱۹ کیلوگرم
۳ اسکنر ای ویژن مدل AD125
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۰۸ × ۴۴۶ × ۳۲۹ میلیمتر
-
وزن۲.۶ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۴ اسکنر تخت اچ پی مدل ScanJet Pro 2500 f1
مشخصات کلی
-
ابعاد۱۲۲ × ۳۵۱ × ۴۵۱ میلیمتر
-
وزن۴.۳ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۵ اسکنر حرفهای اسناد اپسون مدل DS-530
مشخصات کلی
-
ابعاد۱۷۵ × ۲۹۹ × ۱۶۷ میلیمتر
-
وزن۳.۶۷ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۶ اسکنر قابل حمل اسکن زی مدل BQS030
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۵۷x28x30 میلیمتر
-
سایز اسکنA4
۷ اسکنر پلاستک مدل SmartOffice PS3180U
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۱۸.۷×۲۳۰.۷×۲۲۸.۳ میلیمتر
-
وزن۲.۷ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۸ اسکنر کانن مدل DR-C130
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۹۸x160x160 میلیمتر
-
وزن۱.۸ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۹ اسکنر ای ویژن مدل FB1000N
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۵ × ۴۰۱ × ۲۸۴ میلیمتر
-
وزن۱.۸ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۰ اسکنر پلاستک مدل SmartOffice PS30D Plus
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۶۳x128x148 میلیمتر
-
وزن۱.۶۶ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۱ اسکنر حرفه ای اسناد ای ویژن مدل AD240
مشخصات کلی
-
وزن۴.۰ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۲ اسکنر ای ویژن مدل AD120
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۰۲x330x112 میلیمتر
-
وزن۲.۷ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۳ اسکنر پلاستک مدل OpticSlim 2610 Plus
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۷۸x257x33 میلیمتر
-
وزن۱.۴ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۴ اسکنر اسناد کانن مدل imageFORMULA DR-C240 Office Document Scanner
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۳۱ × ۲۵۳ × ۲۹۱ میلیمتر
-
وزن۲.۸ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۵ اسکنر تخت اچ پی مدل ScanJet Pro 3500 f1
مشخصات کلی
-
ابعاد۱۴۵ × ۳۸۷ × ۴۶۰ میلیمتر
-
وزن۵.۵۸ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۶ اسکنر قابل حمل اسکن زی BQS050M
مشخصات کلی
-
سایز اسکنA4
۱۷ اسکنر پلاستک SmartOffice PN30U
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۶۳x128x148 میلیمتر
-
وزن۱.۶۶ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۱۸ اسکنر قابل حمل اسکن زی مدل BSQ020
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۵۷x25x30 میلیمتر
-
سایز اسکنA4
۱۹ اسکنر موستک مدل A3F2400N
مشخصات کلی
-
ابعاد۵۷۶x406x72 میلیمتر
-
وزن۴.۶ کیلوگرم
-
سایز اسکنA3
۲۰ اسکنر کانن مدل CanoScan LiDE 300
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۳.۱۸ × ۲۵۱.۴۶ × ۳۶۸.۳ میلیمتر
-
وزن۱.۷ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۲۱ اسکنر پلاستک مدل SmartOffice PL3060
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۱۸x326x101 میلیمتر
-
وزن۳.۹۸ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۲۲ اسکنر اپسون مدل Perfection V19
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۶۴x249x39 میلیمتر
-
وزن۱.۵ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۲۳ اسکنر ماستک مدل iDocScan D50
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۳۰x334x100 میلیمتر
-
وزن۴.۶۲ کیلوگرم
۲۴ اسکنر قابل حمل اسکن زی مدل BQS040B
مشخصات کلی
-
ابعاد۲۶۴x23x23 میلیمتر
-
سایز اسکنA4
۲۵ اسکنر کداک مدل i2620
مشخصات کلی
-
ابعاد۱۶۲ × ۳۳۰ × ۲۴۶ میلیمتر
-
وزن۵.۵ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
۲۶ اسکنر کداک مدل Alaris E1035
مشخصات کلی
-
ابعاد۳۱۲x204x182 میلیمتر
-
وزن۳.۳ کیلوگرم
-
سایز اسکنLegal
۲۷ اسکنر پلاس تک مدل OpticPro A320L
مشخصات کلی
-
ابعاد۱۳۳ × ۴۰۰ × ۶۲۳ میلیمتر
-
وزن۷.۵ کیلوگرم
-
سایز اسکنA3
۲۸ اسکنر حرفهای اسناد کانن مدل imageFORMULA DR-F120
مشخصات کلی
-
ابعاد۴۹۵x335x201 میلیمتر
-
وزن۴.۶ کیلوگرم
-
سایز اسکنA4
امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید اسکنر صفحه تخت و دستی در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید خازن الکترولیتی