یکی از تجهیزات مهم و ضروری در هر خانهای پالس اکسیمتر یا همان دستگاه سنجش ضربان قلب و اندازهگیری اکسیژن خون میباشد. به وسیله این دستگاه شما میتوانید از وضعیت سلامت بدن خود آگاه شوید. همان طور که میدانید میزان ضربان قلب در زمان استراحت با زمانی که در حال انجام فعالیت بدنی هستید متفاوت است. اگر شما بخواهید از سلامت قلب خود مطلع شوید باید یک دستگاه پالس اکسیمتر داشته باشید تا به وسیله آن میزان ضربان قلب خود در دو حالت را اندازه گرفته و با استاندارد ضربان قلب یک انسان سالم مقایسه کنید. با این روش شما میتوانید از سلامت قلب خود اطمینان حاصل نمائید. همچنین دستگاه پالس اکسیمتر پارامترهای حیاتی دیگر مانند میزان اکسیژن محلول در خون را نیز اندازهگیری میکند که کاربردهای زیادی دارد.
پالس اکسیمتر به شما کمک میکند تا از سلامت ریههای خود با خبر شوید. این موضوع زمانی اهمیت پیدا کردن که جهان دچار همهگیری کرونا شد. همان طور که میدانید هزینه تستهای PCR معروف به چوب پنبه بسیار بالا میباشد و ممکن است شخص موقع دادن تست به این ویروس مبتلا شود، زیرا معمولا افراد علامتدار تست میدهند. بهترین کار برای اینکه متوجه شویم به این بیماری مبتلا شدهایم یا خیر اندازهگیری میزان اکسیژن خون با دستگاه پالس اکسیمتر است. معمولا زمانی که شما به این بیماری مبتلا میشوید با درگیر شدن ریهها میزان اکسیژن خون شما به شدت کاهش پیدا میکند. بعضی مواقع قبل از بروز علائم بیماری با درگیر شدن ریهها سطح اکسیژن خون کاهش مییابد که میتوان با دستگاه پالس اکسیمتر به این موضوع مهم پیبرد و درمان را سریع شروع کرد.
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به سلامتی خود اهمیت میدهید یا در منزل بیمار کرونایی دارید و نگران از دست رفتن ریههای او هستید و به همین منظور قصد خرید پالس اکسیمتر را دارید اما با توجه به تنوع زیاد مدلها و قیمتها با خرید این وسیله به مشکل بر خوردهاید، اصلا نگران نباشید. ما در این مطلب شما را با انواع دستگاه پالس اکسیمتر آشنا کرده و به شما نکات مهمی را که هنگام خرید پالس اکسیمتر باید به آنها توجه داشته باشید را آموزش میدهیم.
پالس اکسیمتر چیست و چه کاربردی دارد؟
دستگاهی است که روی انگشت دست، پا و یا لاله گوش نصب شده و بعد از مدت چند ثانیه میزان ضربان قلب و میزان اکسیژن اشباع خون را روی صفحه نمایش دیجیتالی نمایش میدهد. همان طور که نیدانید میزان اکسیژن نرمال در خون انسان ۹۵ تا ۹۷ درصد میباشد زمانی که میزان اکسیژن خون به ۹۰ درصد میرسد زنگ خطر به صدا در میآید و نشان از یک بیماری حاد در بدن است. در بیشتر مواد مشکلات ریوی که میتواند عوامل مختلفی داشته باشد، علت اصلی کاهش سطح اکسیژن در خون میباشد.
حتما بخوانید: راهنمای خرید تب سنج دیجیتالی
انواع مدلهای دستگاه پالس اکسیمتر:
- پالس اکسیمتر ثابت: این دستگاه معمولا کنار تخت بیمار قرار میگیرد و به وسیله پرامپ و سیم به انگشت بیمار متصل میشود و روی نمایشگر کنار تخت بیمار پارامترهای مختلف مانند ضربان قلب و میزان اکسیژن محلول در خون را نمایش میدهد و پرستار به صورت لحظهای علائم بیمار را چک میکند.
- پالس اکسیمتر جنینی: این مدل برای تشخیص سلامت جنین مورد استفاده قرار میگیرد. همان طور که میدانید از یک پالس اکسیمتر معمولی نمیتوان سلامت یک جنین تازه متولد شده را تشخیص داد. زیرا اندازه حسگرهای این دستگاه به اندازهای نیست که از طریق انگشت خیلی کوچک نوزاد پارامترها را اندازهگیری کند به همین دلیل برای سنجس سلامت نوازاد تازه به دنیا آمده از پالس اکسیمتر جنینی استفاده میکنند.
- پالس اکسیمتر انگشتی: هر دو نمونه بالا در مراکز پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل در واقع کوچکترین دستگاه اندازه گیری ضربان قلب و اکسیژن خون میباشد. روی خود دستگاه یک نمایشگر دیجیتالی دارد که پارامترهای مهم را نمایش میدهد. این دستگاه نیاز به سیم ندارد و به وسیله باتری کار میکند. در واقع قیمت آن از همه ارزانتر بوده و معمولا برای مطب پزشک و منزل بیشتر از این دستگاه استفاده میشود.
روش تشخیص بیماری کرونا با استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر:
در واقع بیماری کرونا اولین عضوی را که آلوده میکند ریه میباشد، زمانی که ریه فرد به ویروس آلوده میشود، بسته به میزان درگیر شدن ریهها به ویروس سطح اکسیژن خون کاهش پیدا میکند. در مواردی دیده میشود بیمار بدون هیچ علامت خاصی دچار درگیری ریوی شده است. یکی از راههای ارزان و موثر برای پی بردن به درگیر شدن ریهها به ویروس استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر است. البته قبل از استفاده از دستگاه برای اطمینان از صحت تست باید موارد زیر را رعایت کنید تا تست شما نتیجه درستی داشته باشد. اگر به نتیجه تست با دستگاه اطمینان ندارید میتوانید سی تی اسکن ریه را انجام دهید.
مواردی که ممکن است در نتیجه تست اختلال ایجاد کنند؟
معمولا اشخاصی که دارای بیماری آنمی، فیستول وریدی، اختلالات عروقی، فشار خون بالا هستند ممکن است نتیجه تست برای آنها اشتباه شود. همچنین در مواردی لاک ناخن، دمای غیر عادی بافت، تابش نور مستقیم خورشید و محکم قرار دادن پروب روی عضو هم میتواند باعث نتیجه اشتباه در آزمایش شود. بنابراین هنگام استفاده از دستگاه رعایت این موارد میتواند باعث رسیدن به نتیجه درستتر و واقعیتر شود.
موارد استفاده از دستگاه پالس اکسیمتر:
- برای تشخیص افرادی که دچار آپنه تنفسی هستند، این افراد در هنگام خواب دچار وقفه یا قطع ناگهانی نفس در خواب میشوند.
- برای بررسی سلامت دستگاه ونتیلاتور برای افرادی که دچار بیماریهای تنفسی و ریوی شدید هستند.
- در مواردی برای سنجش توان جسمانی فرد حین انجام حرکات ورزشی سنگین هم ممکن است از این دستگاه استفاده شود.
- در بیمارانی که در حال اکسیژن تراپی هستند در روزهای اولیه درمان میتوان متوجه میزان تاثیرگذاری درمان شد.
- بررسی میزان تاثیری که دارو برای درمان مشکلات ریوی دارد، در صورت بهبود اکسیژن خون یعنی درمان موثر بوده است.
- از طریق این دستگاه میتوان اکسیژن خون را اندازه گرفت و متوجه شد، فرد توانایی نفس کشیدن را دارد یا باید آن را به دستگاه تنفس مصنوعی وصل کرد.
بهترین مارک دستگاه سنجش اکسیژن یا پالس اکسیمتر:
برندهای با کیفیت زیادی وجود دارند که در زمینه تولید این دستگاه فعالیت میکنند، امکان ندارد شما شخصی را پیدا کنید که به شما تنها یک برند خاص را به عنوان بهترین مارک پالس اکسیمتر به شما معرفی کند. اگر چنین شخصی را پیدا کردید، مطمئن باشید که این فرد تبلیغ میکند و از آنجایی که وب سایت کیمیک یک رسانه علمی و آموزشی است و نه تبلیغاتی در ادامه مطلب لیستی از بهترین برندهای دستگاه پالس اکسیمتر را به شما معرفی میکنیم.
- پالس اکسیمتر بریسک
- پالس اکسیمتر بیورر
- پالس اکسیمتر اکیوریت
- پالس اکسیمتر جامپر
- پالس اکسیمتر چویسمد
- پالس اکسیمتر اکسی واچ
- پالس اکسیمتر ولکس
- پالس اکسیمتر کریتیو
- پالس اکسیمتر مایکرو لایف
حتما بخوانید: راهنمای خرید دستگاه اکسیژن ساز خانگی
نکات مهم هنگام خرید پالس اکسیمتر:
- قیمت دستگاه: اولین و مهمترین نکتهای که هنگام خرید دستگاه پالس اکسیمتر باید به آن توجه داشته باشید، قیمت آن است. شما باید قبل از هر کاری میزان بودجه را برای خرید دستگاه مشخص کنید. با مشخص شدن مقدار بودجه مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما حذف شده و انتخاب برایتان آسان میشود.
- نوع دستگاه: این دستگاه مدلهای مختلفی دارد که شما باید با توجه به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب و خریداری کنید. اگر دستگاه را برای بیمارستان و مراکز درمانی میخواهید بهتر است پالس اکسیمتر ثابت را انتخاب کنید. اگر برای تشخیص سلامت جنین به این دستگاه نیاز دارید باید پالس اکسیمتر جنینی را انتخاب کرده و برای منزل و مطب پزشک باید نمونههای انگشتی باتری خور را انتخاب کنید، چون استفاده از آنها راحت است.
- نوع تغذیه: همان طور که میدانید پالس اکسیمتر یک دستگاه الکترونیکی است و برای استفاده از آن به انرژی الکتریکی نیاز داریم. پالس اکسیمترهای ثابت که معمولا در بیمارستان از آنها استفاده میشود، با برق شهری تغذیه میشوند البته برخی مدلها نیز دارای آداپتور هستند و مستقیم به برق شهری متصل نمیشوند. مدلهای خانگی که کوچکترین نوع پالس اکسیمتر هستند به وسیله باتری روشن میشوند و به برق نیاز ندارند.
- چند کاره بودن: همان طور که میدانید این یک وسیله برای سنجش میزان اکسیژن اشباع در گلبولهای قرمز خون است. اما برخی از مدلها علاوه بر اندازهگیری میزان اکسیژن توانایی اندازهگیری ضربان قلب را دارند. برخی از ورزشکاران حین انجام فعالیتهای ورزشی سنگین نیاز به اندازه گیری ضربان قلب دارند به همین دلیل شما باید بسته به نیاز خود دستگاهی را انتخاب کنید که توانایی سنجش آن تست را داشته باشد.
- دقت دستگاه: شاید مهمترین نکته در مورد خرید این دستگاه دقت آن میباشد. فراموش نکنید که تمام کارایی این دستگاه منوط به دقت آن میباشد. پس هر چه دستگاه دقت بالاتری داشته باشد، ارزش خرید بیشتری دارد. توجه داشته باشید که اگر دستگاه خریداری شده شما دقت لازم را نداشته باشد هیچ ارزشی ندارد. پس همیشه به خاطر پرداخت مقدار بیشتری از پول یک دستگاه به درد نخور خریداری نکنید.
- سیستم خاموشی خودکار: یکی از مواردی که باید هنگام خرید دستگاه به آن توجه داشته باشید داشتن سیستم خاموشی خودکار است. برخی افراد بعد از استفاده از دستگاه فراموش میکنند که دستگاه خود را خاموش کنند و بعد از چند روز که متوجه میشوند که باتری دستگاه تمام شده و قابل استفاده نیست. بنابراین شما بهتر است، مدلهایی را خریداری کنید که دارای سیستم خاموشی خودکار هستند. این مدلها در صورت فراموش کردن بعد از چند دقیقه خاموش میشوند.
- هشدار دهنده صوتی: یکی از ویژگیهای جالب این دستگاه اعلام میزان اکسیژن به صورت صوتی است، این ویژگی مناسب افراد بیسواد و نابینا میباشد. البته برخی مدلها زمانی که ضربان قلب و میزان اکسیژن خون از حد نرمال بالاتر میرود، با یک آلارم شما را از خطری که شما را تهدید میکند آگاه میکنند. پس سیستم هشدار دهنده صوتی یکی از ویژگیهای جالبی است که یک پالس اکسیمتر میتواند داشته باشد.
روش نگهداری از دستگاه پالس اکسیمتر:
- اگر مدت زمان زیادی قرار است از دستگاه استفاده نکنید، باتریهای آن را خارج کرده و دستگاه را در دمای اتاق نگهداری کنید.
- هرگز دستگاه را مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید، این کار علاوه بر پایین آوردن دقت دستگاه ممکن است باعث آسیب رسیدن به صفحه نمایش آن شود.
- این دستگاه هم دارای برد الکترونیکی است پس نباید آب و مواد ضد عفونی کننده وارد آن شود زیرا باعث آسیب دیدن دستگاه میشود.
- دستگاه را دور از دسترس کودکان قرار دهید، زیرا به ضربه حساس هستند و ممکن است برای همیشه آنها را خراب کنند. فراموش نکنید که گارانتی شامل ضربه نمیشود.
با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید پالس اکسیمتر مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از بهترین برندهای پالس اکسیمتر ارزان، باکیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.
۱ پالس اکسیمتر زیکلاس مد مدل CMS50QB
مشخصات
-
روش سنجشانگشتی
-
قابلیتهای ابزار سنجش وضعیتقابلیت خاموشی خودکار
-
امکانات ابزارصفحه نمایش
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۲ پالس اکسیمتر پالستو مدل ArPro-10
مشخصات
-
نوع نمایشگر ضربان قلبپالس اکسیمتر
-
ابعاد۵۹*۳۷*۳۵ میلیمتر
-
وزن۵۰ گرم
-
روش سنجشاندازهگیری سطح اشباع اکسیژن در خون شریانی به صورت غیرتهاجمی و ضربان قلب از روی انگشت
-
اقلام همراهباتری سایز AAAبند
-
قابلیتهای ابزار سنجش وضعیتقابلیت خاموشی خودکار
-
امکانات ابزارنشانگر LED
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
-
سایر توضیحاتدستگاه پالس اکسیمتر انگشتی پالستو مدل ArPo-1 به صورت غیرتهاجمی سطح اشباع اکسیژن در خون شریانی (SpO2) و نیز ضربان قلب (Heart Rate) را اندازه گیری می کند.سطح SpO2 که به صورت درصد بیان می شود، نشان دهنده میزان هموگلبین های پیوند خورده با مولکول های اکسیژن در گلبول های قرمز است. از این رو معیار مهمی برای ارزیابی وضعیت سیستم تنفسی در اختیار قرار می دهد.
۳ پالس اکسیمتر اکیومد مدل A300
مشخصات
-
ابعاد۶۰x30x50 میلیمتر
-
وزن۶۰ گرم
-
سایر مشخصاتساخت چین تحت لیسانس Accumed سوییس
-
روش سنجشانگشتی
-
قابلیتهای ابزار سنجش وضعیتقابلیت خاموشی خودکار
-
امکانات ابزاردکمهی روشن/خاموش
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۴ پالس اکسیمتر جامپر مدل JPD-500E
مشخصات
-
ابعاد۶۰x25x35 میلیمتر
-
سایر مشخصات– دارای سیستم خاموشی خودکار- مناسب برای بیماران ریوی- اندازه گیری میزان اکسیژن خون- اندازه گیری ضربان قلب
-
روش سنجشمیزان اکسیژن محلول در خون و فرکانس قلب
-
اقلام همراهباطری ، کیف، بند
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۵ پالس اکسیمتر مدل RoHS01
مشخصات
-
روش سنجشاپتومتریک دیجیتالی
-
اقلام همراهدو عدد باتری نیم قلمیبندآویز
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۶ پالس اکسیمتر بریسک مدل PO16
مشخصات
-
ابعاد۱۰۰×۵۰×۵۰ میلیمتر
-
وزن۱۰۰ گرم
-
اقلام همراهکیف همراهبند آویزیک جفت باطری نیم قلمی
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۷ پالس اکسیمتر ولو مدل O2ring
مشخصات
-
وزن۱۵ گرم
-
روش سنجشفیبر نوری
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۸ پالس اکسیمتر بلوئر مدل PC-60B1
مشخصات
-
نوع نمایشگر ضربان قلبپالس اکسیمتر
-
روش سنجشانگشتی
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۹ پالس اکسیمتر زیکلاس مد مدل CMS50D1
مشخصات
-
ابعاد۶۰×۳۰×۳۰ میلیمتر
-
وزن۴۰ گرم
-
سایر مشخصاتقابلیت نمایش میزان SpO2 (میزان اکسیژن اشباع در خون) و واحد سنجش نمایش میزان ضربان قلب به شکل نموداری و سینوسی صفحه نمایش رنگی با کیفیت بالا عملکرد آسان دستگاه، استفاده حتی در هنگام ضعف باطری قابلیت تغییر جهت نمایش (با چرخاندن انگشت) قابلت تغییر میزان روشنایی صفحه نمایش اخطار ضعف باطری خاموشی خودکار پس از ۵ ثانیه توقف در عملکرد قابلیت ذخیره نتیجه پس از خاموش شدن دستگاه
-
روش سنجشدیجیتالی
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۱۰ پالس اکسیمتر زیکلاس مد مدل CMS50DL
مشخصات
-
ابعاد۶۰×۳۰×۳۰ میلیمتر
-
وزن۴۰ گرم
-
سایر مشخصاتقابلیت نمایش میزان SpO2 (میزان اکسیژن اشباع در خون) و واحد سنجشنمایش تعداد ضربان قلباخطار ضعف باطریعملکرد آسان دستگاه، استفاده حتی در هنگام ضعف باطریخاموشی خودکار پس از ۵ ثانیه توقف در عملکردقابلیت ذخیره نتیجه پس از خاموش شدن دستگاه
-
روش سنجشدیجیتالی
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۱۱ پالس اکسیمتر مدیساچک مدل TD-8255
مشخصات
-
روش سنجشانگشتی
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۱۲ پالس اکسیمتر جامپر مدل ۵۰۰D
مشخصات
-
ابعاد۱۰x7x5 میلیمتر
-
وزن۱۰۰ گرم
-
روش سنجشتماسی
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۱۳ پالس اکسیمتر یانکر مدل YK-81A
مشخصات
-
ابعاد۵۵x30x35 میلیمتر
-
وزن۳۱ گرم
-
سایر مشخصات– دارای سیستم خاموشی خودکار-نتیجه را در کمتر از ۱۰ ثانیه نمایش میدهد-مناسب برای بیماران ریوی- اندازه گیری میزان اکسیژن خون- اندازه گیری ضربان قلب
-
روش سنجشمیزان اکسیژن محلول در خون و فرکانس قلب
-
اقلام همراه۲ عدد باتری AAA – دفترچه راهنما – بند نگهدارنده
-
قابلیتهای ابزار سنجش وضعیتسنجش ضربان قلب
-
امکانات ابزارسنسور مادون قرمز
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
۱۴ پالس اکسیمتر سدنا مدل GHS
مشخصات
-
ابعاد۱۲۰ × ۵۰ × ۱۶۰ میلیمتر
-
وزن۱۴۹ گرم
-
روش سنجشدیجیتال
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
-
سایر توضیحاتمجهز به آلارم قابل تنظیمقابلیت تنظیم نور صفحه نمایش جهت کاهش مصرف باتریدارای صفحه نمایش oled با دو رنگ زرد و آبیطراحی مدرن، ساده و کاربردینمایش سریع نتایجدارای نشانگر PI (شاخص خونرسانی و ارزیابی نسبی قدرت ضربان در محل مورد آزمایش)دارای منوی تنظیماتمجهز به آلارم قابل تنظیم (هشدار صدا دار در صورت خارج شدن اکسیژن خون یا ضربان نبض از محدوده نرمال)دارای صفحه نمایش OLED با دو رنگ زرد و آبی و پس زمینه مشکی برای دید واضح تر و خوانش راحت صفحه نمایشقابلیت خاموشی خودکارنشانگر میزان باتریصفحه نمایش چرخان (در چهار جهت)
۱۵ پالس اکسیمتر زیکلاس مد مدل CMS50 QB بسته دو عددی
مشخصات
-
روش سنجشدیجیتالی
-
اقلام همراهیک عدد باتری لیتیومی قابل شارژشارژر باتری
-
قابلیتهای ابزار سنجش وضعیتقابلیت خاموشی خودکار
-
امکانات ابزارصفحه نمایشگر
-
روش ارسال سیگنالدیجیتال
-
سایر توضیحاتنمایش اخطار باتریدارای نشانگر صدای ضرباندارای صفحه نمایش رنگی
امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید پالس اکسیمتر در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دستکش اسکی