یکی از ابزار مهم و ضروری در هر خانهای چراغ سقفی است. نصب چراغ روی سقف از روی دیوار مرسومتر است و افراد ترجیح میدهند به جای استفاده از چراغ روی دیوار آن را روی سقف منزل نصب کنند. نور اگر روی سقف قرار بگیرد، فضا را بیشتر روشن میکند تا روی دیوار، از این رو بهتر است همیشه از چراغ سقفی استفاده کنید. این نوع چراغ را روی هر سقفی میتوان پیاده کرد. برخی سقفها از قبل برای این کار طراحی شدهاند که نصب چراغ روی انها بسیار ساده است، البته این به معنای این نیست که روی سقفهای معمولی نمیتوان چراغ نصب کرد، بلکه روی هر نوع سقفی شما میتوانید چراغ سقفی نصب نمائید به شرط اینکه نوع چراغ را درست انتخاب کنید. امروزه صنعت این چراغها پیشرفت قابل توجهی کرده که با توجه به سلیقه مشتریها محصول تولید میکند.
شما با نصب نمونههایی از چراغ سقفی میتوانید با توزیع نور تا حد زیادی در مصرف انرژی صرف جویی کنید. البته تکنولوژی بیشتر این لامپها از نوع ال ای دی و اس ام دی میباشد که خود روی مصرف برق تاثیر چشمگیری دارد. چراغ سقفی نسبت به لامپهای معمولی قیمت مناسبتری دارند و به منزل یا محل کار شما جلوه زیباتری میدهد. امروزه بیشتر بیماریهای مربوط به چشم و مغز مربوط به استفاده از لامپهای غیر استاندارد میباشد. بنابراین برای حفظ سلامت خود و اطرافیانتان هم که شده باید به سراغ چراغ سقفی بروید، زیرا از لامپهای معمولی استانداردتر میباشند. نصب چراغهای سقفی نیاز به مهارت و تخصص خاصی ندارد و شما میتوانید بدون نیاز به برقکار یکی از آنها را خریداری کنید.
اگر شما هم قصد خرید چراغ سقفی را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد محصولات و قیمتها با خرید این وسیله به مشکل برخوردهاید، اصلا نگران نباشید، ما در این مطلب سما را با انواع چراغ سقفی آشنا کرده و به شما نکات مهمی را که هنگام خرید چراغ سقفی باید به آنها توجه داشته باشید را آموزش میدهیم.
منظور از چراغسقفی چیست و چه کاربردی دارد؟
چراغ وسیلهای است که به منظور روشنایی محیط مورد استفاده قرار میگیرد. در اینجا منظور چراغی است که به وسیله برق روشنایی محیط را تامین میکند این چراغ یا به صورت توکار و یا به صورت روکار روی سقف نصب میشود. نصب چراغ روی سقف روشنایی بیشتری نسبت به دیوار تولید میکند به همین دلیل بیشتر مردم این نمونه چراغ را به نوع دیواری آن ترجیح میدهند.
حتما بخوانید: راهنمای خرید انواع پنل
انواع چراغسقفی بر اساس نوع نصب:
- چراغسقفی توکار: برای نصب کردن و استفاده از این چراغ باید از قبل محل نصب آن را آماده کنید، این چراغ داخل سوراخهایی که از قبل درون سقف کار گذاشته شده نصب میشود و تنها قسمتی از آن بیرون میماند. زیباترین نمونه چراغ به حساب میآیند، زیرا تجهیزات آنها درون سقف مخفی میشود.
- چراغ سقفی روکار: این نمونه برای جاهایی استفاده میشود که از قبل جایی برای نصب آنها در نظر گرفته نشده است، اما شما به هر دلیل تصمیم گرفتهاید که در آن مکان چراغسقفی استفاده کنید. برای نصب و راه اندازی آنها شما نیاز به دریل و سوراخ کاری سقف دارید. نسبت به چراغهای دیگر به محل زیبایی بیشتری میدهند به همین علت افراد ترجیح میدهند از این مدل استفاده کنند.
انواع چراغ سقفی بر اساس نوع لامپ:
- چراغسقفی LED: مصرف برق این لامپها چند برابر کمتر از لامپهای رشتهای و کم مصرف میباشد. در رنگهای مختلف تولید میشوند، لامپ داخل این چراغها همان دیودهای الایدی میباشد به همین علت به آنها چراغ ال ای دی گفته میشود. طول عمر بالایی دارند و هزاران ساعت میتوان از آنها استفاده کرد.
- چراغسقفی SMD: مصرف برق این چراغها از نمونه ال ای دی کمتر است و نور دهی آنها تقریبا دو برابر نمونه ال ای دی میباشد. متاسفانه طول عمر آنها از لامپهای ال ای دی کمتر است. این مدل هم مثل نمونه قبلی قابل تعمیر هستند و در صورت خراب شدن میتوانید آنها را تعمیر کنید. امروزه بیشتر چراغهایی را که در بازار مشاهده میکنید از نوع SMD میباشند.
- چراغسقفی COB: این چراغها که به پروژکتور سقفی هم معروف هستند، پرتاپ نور خیلی زیادی دارند، کاسه آنها آینهای و شیشه آنها قالبا ذره بین است که قدرت نور را چند برابر میکند. مصرف این مدل از دو نمونه قبلی بیشتر است و گرمای بیشتری هم تولید میکنند. از این مدل در سقف مغازهها و فروشگاهها بیشتر استفاده میشود تا منزل البته این یک موضوع شخصی است و آن را در هر جایی میتوانید استفاده کنید.
بهترین مارک چراغ سقفی:
هیچ گاه شخصی نمیتواند یک برند خاص را به عنوان بهترین مارک چراغسقفی به شما معرفی کند، اگر شخصی پیدا شود که چنین ادعایی داشته باشد، شک نکنید که این شخص تبلیغ یک برند خاص را انجام میدهد و در قبال این کار پول دریافت میکند. از آنجایی که وب سایت کیمیک یک رسانه علمی و آموزشی است و نه تبلیغاتی در ادامه مطلب لیستی از بهترین برندهای چراغسقفی را به شما معرفی میکنیم.
- چراغسقفی کاوایی
- چراغسقفی ویسنا
- چراغسقفی شیله
- چراغسقفی نوران
- چراغسقفی افراتاب
- چراغسقفی اسکای
- چراغسقفی آرکو
- چراغسقفی نوریس
- چراغسقفی بترون
حتما بخوانید: راهنمای خرید آباژور
مزایای استفاده از چراغ سقفی:
- قیمت آنها نسبت به سایر چراغهای تزئینی ارزانتر است، بنابراین نسبت به محصولات مشابه از ارزش خرید بالایی برخوردار هستند.
- نصب و راه اندازی آنها بسیار ساده است و نیاز به تخصص خاصی ندارند و شما بدون نیاز به داشتن برق کار میتوانید آنها را به سادگی نصب کنید.
- به اتاق شما جلوه و زیبایی خاصی میدهند به طوری که شما بدون لوستر هم میتوانید به منزل خود زیبایی خاصی بدهید.
- نور را بهتر و یکنواختتر به محیط میدهند در نتیجه با توزیع دقیق نور در مصرف انرژی تا حد زیادی صرفه جویی میکنند.
- از نظر پزشکی استانداردتر هستند در نتیجه به مغز و چشم شما آسیب وارد نمیشود. مطالعات نشان داده افرادی که از چراغ سقفی استفاده میکنند کمتر دچار کور رنگی میشوند.
- نصب چراغ روی دیوار فضا را شلوغ میکند و به گچ دیوار و کاغذ دیواری شما صدمه میزند. اما استفاده از چراغهای سقفی آسیب کمتری به نمای منزل شما وارد میکند.
نکات مهم و کاربردی که هنگام خرید چراغ سقفی باید به آنها توجه نمود:
- قیمت محصول: اولین و مهمترین نکته در مورد خرید چراغ قیمت آن میباشد. قیمت نقش مهمی در انتخاب شما دارد. باید قبل از هر کاری میزان بودجه برای خرید چراغ را مشخص کنید. با مشخص کردن مقدار بودجه مدلهایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما خارج شده و خرید برای شما آسان میشود. بهتر است قید مدلهای خیلی ارزان را بزنید زیرا کیفیت لازم را ندارند.
- نوع چراغ: بسته به نوع لامپ چراغهای سقفی انواع مختلفی دارند. اگر طول عمر چراغ در کنار مصرف برق کمتر برای شما در اولویت قرار دارد، بهتر است به سراغ چراغهای ال ای دی بروید. اگر به نور بیشتری نیاز دارید و همچنان مصرف برق برای شما در اولویت قرار دارد، پیشنهاد میکنم نمونه SMD را انتخاب کنید، تنها مشکلی که به این لامپها وارد میشود، طول عمر کمتری دارند. اگر میزان نور و روشنایی از مصرف انرژی مهمتر است نمونه COB بهترین گزینه میباشد.
- نوع نصب: چراغهای سقفی دو نمونه دارند یکی نمونه توکار که از قبل باید محل نصب آنها روی سقف مشخص شده باشد و روی سقف معمولی نمیتوان آنها را نصب کرد و دیگری چراغهای روکار هستند که مناسب سقفهایی هستند که از قبل برای نصب چراغ آماده نشدهاند و شما تصمیم به نصب این چراغها گرفتهاید. نصب چراغهای روکار از توکار سختتر است زیرا نیاز به سوراخ کاری با دریل و نصب پایه روی سقف دارند. اما مدلهای توکار را به راحتی میتوان نصب کرد.
- توان مصرفی: هر وسیله برقی دارای یک توان الکتریکی است که بر حسب وات سنجیده میشود. هر چه توان یک چراغ بیشتر باشد، پر نور تر بوده و برق بیشتری مصرف میکند. پس همیشه هنگام خرید یک چراغ به میزان وات مصرفی آن توجه داشته باشید. در غیر این صورت آخر هر ماه با دیدن قبض برق مصرفی خود از خرید این چراغ پشیمان میشوید. اما با خرید یک لامپ کم مصرف با توان مصرفی مناسب میتوانید تا حد زیادی در مصرف برق صرفه جویی کنید.
- شکل ظاهری چراغ: یکی از نکات مهمی که هنگام خرید چراغ باید به آن توجه داشته باشید، شکل ظاهری آن است. در واقع همه قبل از توجه به فاکتورهایی که قبلا گفته شد به شکل ظاهری چراغ توجه میکنند زیرا تاثیر مستقیمی روی شکل ظاهری و دکوراسیون منزل شما دارد. هر چه چراغ مورد نظر شما زیباتر باشد منزل شما ظاهر زیباتر و مدرنتری پیدا میکند. پس بهتر است همیشه به شکل ظاهری چراغ و تناسب آن با سایر دکوراسیون منزل توجه ویژهای داشته باشید.
- برند محصول: نکتهای که شاید کمتر کسی به آن توجه میکند، برند محصول میباشد. همیشه به سراغ برندهای معروف و شناخته شده بازار بروید، زیرا معمولا کیفیت بالایی دارند و از قبل تست شده و امتحان خود را پس دادهاند. تجربه هم ثابت کرده تا زمانی که یک جنس باکیفیت و شناخته شده وجود دارد نباید به سراغ برندهای ناشناخته رفت، زیرا معمولا کیفیت لازم را ندارند و با خرید این محصولات وقت و سرمایه خود را هدر میدهید.
روش نگهداری از چراغ سقفی:
- همیشه چراغ را در مسیری نصب کنید که از وجود نداشتن اتصالی در مسیر نصب آن اطمینان حاصل کنید.
- بهتر است در مسیر برق ورودی ساختمان محافظ ولتاژ نصب کنید، تا تمام مصرف کنندهها که چراغسقفی هم یکی از آنها است، محافظت شود.
- چراغ را در جایی که در معرض باران و رطوبت دارد نصب نکنید، همچنین توصیه میشود چراغ را در محلی که دمای آن بالاتر از دمای اتاق است نصب نکنید.
- هنگام نصب چراغ اتصالات را خوب محکم کرده و با چسب، ترمینال یا وارنیش حرارتی به خوبی عایق کنید. شل بودن اتصالات طول عمر چراغ را کاهش میدهد.
با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید چراغ سقفی مورد نظرتان را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از بهترین برندهای چراغ سقفی جدید، ارزان، محبوب و پرفروش را برای شما جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.
۱ چراغ سقفی ۲۴ وات مدل روکار کد ۶۰۱
مشخصات فیزیکی
-
نوع لامپال ای دی
-
ابعاد۲۰x20x3.5 سانتیمتر
-
وزن۵۵۵ گرم
-
جنس محافظپلی کربنات
امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید چراغ سقفی در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کیف ابزار