شگفت انگیز های دیجی کالا

دلیل صدای لنت ترمز، علت سوت کشیدن و جیغ زدن لنت ترمز هنگام ترمز گیری

چند راه کار ساده برای برطرف کردن صدای لنت ترمز خودرو

یکی از اصلی‌۱ترین قسمت‌های خودرو سیستم ترمز می‌باشد. به علت اینکه مدام از سیستم ترمز استفاده می‌کنیم ممکن است به مرور دچار خرابی شود. یکی از مشکلاتی که معمولا دارندگان خودرو هنگام ترمز گرفتن با آن مواجه می‌شوند، صدای لنت ترمز است. اصلی‌ترین علت تولید صدا در سیستم ترمز خودرو استفاده از لنت ترمز نامرغوب می‌باشد، البته در مواردی هم این صدا به علت شیشه کردن لنت ترمز ایجاد می‌شود. یکی دیگر از دلایل ایجاد صدای لنت ترمز خرابی دیسک ترمز و لبه‌دار شدن آن می‌باشد.

در مواردی هم علت صدای لنت ترمز مربوط به خرابی کالیپر ترمز است. به همین علت همیشه هنگام تعویض لنت ترمز خود کالیپرهای ترمز را کاملا بررسی کنید. پین‌های کالیپر باید به راحتی در جای خود حرکت کنند، سفت بودن هر یک از این پین‌ها می‌تواند مانع از حرکت کردن لنت ترمز شده و به علت درگیر بودن با دیسک ترمز صدای ناخوشایند تولید کند.در صورت جام بودن کالیپر ترمز پیشنهاد می‌کنم به جای روغن کاری و استفاده از روغن ترمز از گریس مخصوص کالیپر ترمز استفاده نمائید و تا حد امکان پین‌های آن را روانکاری کنید.

اگر شما هم با سیستم ترمز خودرو خود به مشکل برخورده‌اید و صدای لنت ترمز روی مخ شما راه می‌رود، اصلا نگران نباشید. ما در ادامه به شما چند راه کار ساده را آموزش می‌دهیم که با به کار گیری این روش‌ها می‌توانید برای همیشه از شر صدای لنت ترمز خودرو خود راحت شوید.

روش برطرف کردن صدای لنت ترمز خودرو:

سوت کشیدن لنت ترمز در مواردی ممکن است، باعث آلودگی صوتی شدید شود و دیگر برای راننده و اطرافیان قابل تحمل نباشد به همین علت باید هر چه سریع‌تر این مشکل را برطرف کنید. برای رفع مشکل صدای لنت ترمز باید ابتدا پیچ‌های رینگ و لاستیک خود را باز کرده و آن را بیرون بیاورید. سپس پیچ‌های کالیپر ترمز خود را باز کرده و لنت‌های ترمز را از جای خود خارج کنید، شما به وسیله یک ورق سنباده یا یک سطح زبر مثل سیمان سطح لنت‌های ترمز خود را از شیشه‌ای بودن خارج کنید و مجدد همه چیز را به حالت اول برگردانید. در این شرایط دیگر نباید صدای لنت‌ترمز شنیده شود.

علت صدای لنت ترمز خودرو چیست؟

دلایل مختلفی ممکن است سبب صدای جیغ یا صوت کشیدن لنت ترمز شما شود به همین علت در ادامه تک تک این دلایل و روش برطرف کردن آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

روش برطرف کردن صدای لنت هنگام ترمز گیری:

اگر دلیل به وجود آمدن صدا یکی از موارد بالا باشد با راه کارهایی که در آن قسمت توضیح داده شد، می‌توانید مشکل صدای لنت‌های ترمز خود را برطرف کنید. در مواردی وجود این صدا کاملا طبیعی است و به مرور زمان برطرف می‌شود. زمانی که شما لنت ترمز نو انداخته‌اید، تا زمان جا افتادن لنت‌های ترمز ممکن است این صدا شنیده شود. در مواردی هم دلیل تولید صدا باقی مانده براده‌های فلز و لنت ترمز بین دیسک و لنت ترمز است. در این مورد بهتر است شب تا صبح ماشین را در قسمتی پارک کنید. سپس قبل از حرکت دادن خودرو روی لنت‌های خود آب بریزید. با این کار صدای لنت شما کاملا برطرف می‌شود.

روش برطرف کردن شیشه لنت ترمز:

زمانی که لنت ترمز شما به اصطلاح شیشه می‌کند، یعنی سیلیس و یک سری مواد درون لنت ترمز بر اثر داغ شدن بیش از اندازه از لنت ترمز خارج شده و روی سطح لنت سطحی شبیه شیشه ایجاد می‌شود. برخورد این سطح با دیسک ترمز صدایی شبیه سوت زدن ایجاد می‌کند. برای برطرف کردن این مشکل بهترین کار تعویض لنت ترمز است، زیرا قوام خود را از دست داده و دیگر پودر نمی‌شود. اما برخی از تعمیر کاران با کشیدن لنت ترمز روی یک سطح زبر مثل سیمان یا سنباده سطح لنت را زبر می‌کنند و باعث قطع شدن صدای سوت از لنت می‌شود. اما واقعیت ماجرا این است که لنت شما دیگر پودر نمی‌شود و به دیسک ترمز آسیب جدی وارد می‌کند.

نکاتی برای جلوگیری از سوت کشیدن لنت ترمز ماشین:

چرا لنت ترمز هنگام حرکت مدام صدا می‌دهد؟

این مشکل به چند دلیل اتفاق می‌افتد،یکی از شایع‌ترین دلایل آن خرابی کالیپر ترمز یا سیلندر ترمز است. در این شرایط دیسک ترمز شما به علت درگیر بودن با دیسک ترمز به شدت داغ می‌شود. هر دیسکی که داغ شده عامل اصلی تولید صدا مربوط به همان چرخ است. در مواردی هم دلیل این اتفاق مربوط به تاب برداشتن دیسک ترمز می‌باشد. اگر هنگام ترمز گرفتن در سرعت بالا خودرو شما دچار لرزش شدید می‌شود، می‌توانید به این نتیجه برسید که دلیل تولید صدا تاب داشتن دیسک ترمز است.

امیدوارم با مطالعه این مطلب صدای لنت ترمز خودرو شما برطرف شده باشد. شما می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود در زمینه این مقاله را در انتهای همین پست قرار دهید. در صورت هر گونه سوال یا پرسش می‌توانید، در نظرات سوال خود را مطرح کنید و پاسخ آن را در کوتاه‌ترین زمان ممکن بدست آوردید.

حتما بخوانید: راهنمای خرید الگو خیاطی