شگفت انگیز های دیجی کالا

بهترین راهنمای خرید گیتار کلاسیک برای افراد مبتدی تا حرفه ای

چگونه می‌توانیم بهترین گیتار کلاسیک را انتخاب کنیم؟

انواع مختلفی از گیتار کلاسیک وجود دارد که به راحتی می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. ممکن است شما هم قبلا یک مدل خاص را انتخاب کرده باشید، یا شاید کسی که در مورد گیتار سررشته دارد به شما گفته باشد که در هر گیتاری نوعی چوب خاص به کار رفته و در انتخاب به شما کمک نماید‌. البته قیمت می تواند نقش مهمی در انتخاب شما ایفا کند.

شما گیتار را در چه مکانی می خواهید استفاده کنید؟ چه نوع سبک موسیقی قرار است با آن اجرا نمایید. همه این فاکتورها می توانند در انتخاب شما موثر باشند.

در ادامه ی مطلب، ما به شما نکاتی را اموزش می دهیم تا با خیال آسوده به خرید این وسیله ی کارآمد بپردازید‌. پس با ما همراه باشید.

نگاهی کوتاه به تاریخچه گیتارکلاسیک

قبل از شروع نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشیم وجه تمایز بین گیتار کلاسیک، اسپانیایی و فلامنکو است. امروزه به گیتار کلاسیک، گیتار اسپانیایی هم می گویند. همان ابزاری که عمدتا برای نواختن موسیقی کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که از نامش پیداست گیتار فلامنکو در موسیقی سنتی اسپانیش به کار می رود.

گیتار کلاسیک، اسپانیایی و فلامنکو:

گیتار کلاسیک مدرن در قرن نوزدهم توسط سازنده گیتار آنتونیو دتورس طراحی شد. این نوع گیتار تنها در اسپانیا ساخته می شده است و برای نواختن موسیقی سنتی اسپانیایی به کار می‌رفت، به همین دلیل امروزه به آن گیتار اسپانیایی گفته می شود.
در آغاز قرن بیستم، گیتار اسپانیا شروع به نواختن قطعات کلاسیک از دوره رنسانس و باروک کرد و به تدریج گیتار به عنوان گیتار کلاسیک شناخته شد. سازندگان گیتار شروع به آزمایش انواع مختلف چوب کردند و همچنین تغییراتی در طراحی ایجاد کردند تا گیتار آهنگ ملودیک بیشتری داشته باشد.
موسیقی سنتی فلامنکو اسپانیایی مشهور به داشتن صدای روشن, بلند و ضربه‌ای است که به یک گیتار آکوستیک با صدای روشن, محکم و مستقیم نیاز دارد.

گیتار کلاسیک با رشته های نایلونی (گیتار نایلونی)

امروزه گیتارهای کلاسیک از رشته های نایلونی ساخته می شوند. در قدیم، رشته ها از روده های گوسفند و بز ساخته می شده است، اما اکنون آنها از پلیمرهایی مانند نایلون ساخته می شوند و سپس سه رشته ی باس با فلز پیچیده می شده است. سیم پیچ کردن رشته ها باعث می شود از اهمیت بیشتری برخوردار شوند، بنابراین می توان آنها را تنظیم کرد.

در حقیقت ، بدون سیم پیچ فلزی ، نایلون باید آنقدر ضخیم باشد که گیتار را غیرقابل انعطاف کند. البته در تهیه هسته رشته ها هنوز نایلون استفاده می شود، به همین دلیل گیتارهای کلاسیک اسپانیایی را گیتار نایلونی هم می گویند. در مقایسه گیتارهایی با رشته های فولادی گیتارهای با رشته های نایلونی صدای گرمتر ، شیرین تر و نرم تری تولید می کنند.

مهمترین عوامل صدای گیتار کلاسیک، نوع چوب و طراحی بدنه است. بدنه گیتار از قسمت بالایی ، کناری و پشتی تشکیل شده است و وظیفه تقویت لرزشهای رشته طنین انداز و پیش بینی صدا از طریق سوراخ صدا را بر عهده دارد. هرچه رزونانس بهتر باشد، گیتار صدای آکوستیک تری می تواند تولید کند. لحن گیتار کلاسیک به ترکیبی از انواع چوب که برای ساخت آن استفاده می شود بستگی دارد. گیتاری که از چوبِ سرو ساخته شده است تُن صدای گرم تر و باس کامل تری ارائه می دهد. این در حالی است که گیتاری که از چوب صنوبر ساخته شده، صدایی روشن تر تولید می کند.

متداول ترین نوع چوب برای ساخت گیتارکلاسیک(نایلونی)

اگر به دنبال صدایی خاص هستید، می خواهید به رایج ترین انواع چوب مورد استفاده در گیتارهای نایلونی، به همراه ویژگی های بارز آنها، نگاهی بیندازید، با ما همراه باشید.

جنس چوب صفحه رویی

صنوبر:

صنوبر، به طور خاص رایج ترین نوع استفاده از چوب برای بهترین مدل های کلاسیک گیتار است. دارای رنگ روشن و دانه ای براق هستند و اغلب دارای رنگ کلی زرد یا کمی مایل به قرمز می باشند. صنوبر از استحکام و خاصیت ارتجاعی استفاده می کند و در نتیجه صدایی روشن به وجود می آورد و هر یک از آنها صدای خاص خود را دارند.

کاج:

این نوع چوب اگرچه خیلی سبک است و نسبت به کشش، مقاومت زیادی از خود نشان میدهد ولی متاسفانه در برابر ضربه خیلی حساس هستند و آسیب می بینند. برای ساخت صفحه رویی گیتار معمولا از این چوب استفاده می شود. که باعث تولید صدای رسا می شود.

سرو:

این چوب کمی تیره است و از تراکم کمی برخودار است. صدای تولید شده توسط این چوب گرمتر از صدای تولید شده به وسیله چوب کاج است. اما توانایی تفکیک صدای های کمتری دارد و بیشتر مناسب نوازندگانی است که لمس نرم تری دارند.

جنس پشت و کناره ها

در ساخت پشت و کناره های ساز معمولا از یک جنس یکسان استفاده می کنند، جنس این چوب معمولا نسبت به صفحه رویی مقاوم تر و از وزن بیشتری برخوردار است.

چوب رز:

یکی از معروف ترین چوب های ساخت گیتار رز وود است و در سه نوع هندی، برزیلی، و ماداگاسکار در بازار یافت می شود. که نوع برزیلی ظاهری لوکس دارند و بسیار گران قیمت هستند.

ماهاگونی:

جنس این چوب فشرده و خیلی سفت است. این چوب معمولا در ساخت دسته گیتار به کار می رود اما در بسیاری از موارد در ساخت صفحه پشت و کناره ها هم به کار می رود. کاسه ای که از ماهاگونی ساخته می شود مناسب فرکانس های متوسط است.

ساپلی:

منطقه ی آفریقا یکی از نقاطی است که این چوب در آن پرورش می یابد. ساپلی شباهت بسیاری به گونه ی ماهاگونی دارد، فقط نسبت به آن مقداری سبک تر است. مشخصه بارز این چوب داشتن صدای روشن و زنگ دار خواهد بود.

افرا:

از جمله ویژگی های این چوب، شیری رنگ بودن، سخت بودن و متراکم بودن آن است. صدای این چوب بی نهایت واضح خواهد بود. اگر قصد اجرای زنده دارید این چوب را انتخاب نمایید. چوب افرا در ساخت ویولن و ویولن سل هم به کار می رود.

روش های نگهداری از گیتارکلاسیک:

اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که گیتار با قیمت بالا خریداری نموده اید، برای نگهداری آن می بایست یک سری اصول را به کار ببرید تا از صدمه دیدن آن جلوگیری نمایید در زیر به توضیح تعدادی از این روش ها می پردازیم.

بهترین محیط برای نگهداری گیتار :  محیطی که گیتار در آن نگهداری می شود همواره به دمای ثابتی نیاز دارد، تفاوتی نمی مند که چه فصلی از سال است. همیشه سعی کنید دمای اتاقی که گیتار در آن نگهداری می شود بین ۱۸- ۲۴ درجه سانتی گراد باشد این بهترین محدوده دمایی برای نگهداری گیتار است. هرگز گیتار را در اتاقی که دمای آن ۱۰ درجه و بالاتر از ۳۰ درجه سلسیون است نگهداری نکنید چون خطر جدی ساز شما را تهدید می کند.

تمیز نگه داشتن گیتار: یکی از ساده ترین روش های نگهداری گیتار تمیز نگهداشتن آن می باشد، ظاهرا کار ساده ای به نظر می رسد اما نه در صورتی که چربی بدن و عرق دست روی بدنه و سیم های آن قرار بگیرد. هنگامی که شما شروع به نواختن گیتار می کنید هنگام آکورد گیری عرق و چربی دست شما به سیم ها و صفحه انگشت گذاری وارد می شود و باعث پوسیدگی و زنگ زدن سیم های فلزی می شود، پس توصیه می کنیم بعد از هر بار نواختن گیتار را تمیز کنید.

نگهداری کردن از فینیش گیتار (Finish): دشمن اصلی گیتار عرق و چربی بدن است. اما استفاده از آب و الکل برای تمیز کردن آن هم به فینیش گیتار آسیب می زند پس چکار کنیم و راه چاره چیست؟ همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.همیشه موقع نواختن گیتار از لباس آستین بلند استفاده کنید تا از تماس پوست با بدنه گیتار جلوگیری کنید. همیشه بعد از اتمام نواختن گیتار آن را با یک تکه پارچه نخی خشک تمیز کنید. هر چند ماه یک بار روی بدنه گیتار واکس مخصوص بزنید.

با توجه به نکاتی که خدمت شما دوستان ارائه کردیم، می توانید گیتار کلاسیک مورد نیازتان را تهیه نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از ۲۴ نمونه گیتار کلاسیک را جمع آوری کرده ایم. با کلیک کردن روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم می توانید اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت نمایید.


۱ گیتار مدل C40

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲ گیتار پارسی مدل m2 کد۴/۴

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳ گیتار پارسی مدل M2

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۴ گیتار کلاسیک رافائل مدل R30 کد CW

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۵ گیتار کلاسیک اسپیروس مارکت مدل C70

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۶ گیتار کلاسیک مدل NE2

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۷ گیتار افرا مدل F4 کد CA

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۸ گیتار کلاسیک جان ویلیامز مدل کاتوی JW-700

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۹ گیتار کلاسیک یاماها مدل C40 Black

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۰ گیتار کلاسیک متاع پور مدل +۲ MAT

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۱ گیتار دایموند مدل melodi212

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۲ گیتار کلاسیک البل مدل تین بادی کد ۰۲

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۳ گیتار یاماهاُ مدل C40

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۴ گیتار پارسی مدل M5

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۵ گیتار کلاسیک خوش نواز مدل KH2

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۶ گیتار مدل c80

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۷ گیتار دسپرادو مدل Z1

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۸ گیتار مدل c70

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۹ گیتار کلاسیک پارسی مدل m5

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۰ گیتار اسپیروس مارکت مدل C80

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۱ گیتار کلاسیک واشبرن مدل ۹۶۶CEQ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۲ گیتار کلاسیک کینگ مدل K2

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۳ گیتار کلاسیک پارسی مدل M6

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۴ گیتار کلاسیک دیاموند کد ۰۸

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید گیتار کلاسیک در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید گیتار الکتریک