شگفت انگیز های دیجی کالا

مانیتور کامپیوتر، راهنمای خرید انواع مانیتور کامپیوتر حرفه‌ای و گیمینگ ارزان

نکات مهم و کاربردی که هنگام خرید مانیتور کامپیوتر باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

مانیتور کامپیوتر به شما این امکان را می دهد تا از کامپیوتر خود نهایت استفاده را ببرید. ما در طول روز معمولا زمان زیادی را صرف خیره شدن به صفحه نمایش خود می کنیم به همین علت باید قبل از خرید این محصول به خوبی روی آن سرمایه گذاری کنیم. به دلیل وجود طیف وسیعی از انواع پنل با اندازه‌های مختلف، گزینه‌های اتصال و ویژگی‌های خاص، خرید مانیتور کامپیوتر می‌تواند کاری سخت و دشوار باشد. اضافه کردن یک مانیتور اختصاصی مانند بزرگ کردن اندازه میز کار است که به شما فضای بیشتری برای قرار دادن ابزارهای بیشتر برای انجام کارهای بیشتر می دهد. شما می‌توانید برنامه‌هایی مانند Outlook، Slack و Microsoft Teams را روی صفحه خود باز بگذارید و همیشه در یک طرف صفحه در حالی که روی یک پروژه پاورپوینت یا سند Word کار می‌کنید در طرف دیگر قابل مشاهده باشند یا ممکن است بخواهید هنگام مرور وب با کروم، سافاری، اج یا فایرفاکس، صندوق ورودی Gmail یا Apple Mail خود را به‌صورت نیمه دائمی به یک سمت مانیتور کامپیوتر خود سنجاق کنید.

هر کاربر کامپیوتر از بی‌تجربه‌ترین و مبتدی‌ترین مصرف‌کننده در فناوری تا باهوش‌ترین مهندس نرم‌افزار به یک مانیتور کامپیوتر نیاز دارد. برای درک این موضوع نیازی به متخصص بودن ندارید. اما زمانی نوبت به این می‌رسد که دقیقاً کدام مانیتور برای برآورده کردن نیازهای خاص شما مناسب است، همه چیز می‌تواند به طور قابل توجهی گیج‌کننده‌تر شود و تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه چیزی واقعاً برای شما مهم است و چه چیزی از اهمیت کمتری برای شما برخوردار است، انتخاب را برای شما دشوار می‌کند. این راهنمای خرید مانیتور کامپیوتر برای کمک به فرآیند تصمیم‌گیری در نظر گرفته شده است. ما همه اطلاعات را در یک مکان جمع کرده‌ایم که به درک هر چه بیشتر شما کمک می‌کند. خواه از مانیتور بخواهید برای لپ تاپ، دسکتاپ، تبلت یا حتی سیستم POS خود استفاده کنید. یک مانیتور کامپیوتر خارجی می تواند به ارگونومی اتاق شما کمک کند. آن‌ها معمولاً گزینه‌های تنظیم قوی‌تری نسبت به لپ‌تاپ‌ها دارند و به شما این امکان را می‌دهند تا به راحتی جهت عمودی و افقی آن‌ها را تغییر دهید. شما دیگر مجبور نیستید گردن خود را در یک زاویه ناخوشایند و ناراحت کننده نگهدارید تا بتوانید صفحه نمایش را مشاهده کنید.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید مانیتور کامپیوتر را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد مدل‌ها و قیمت‌ها با خرید این وسیله ارزشمند به مشکل برخورده‌اید، اصلا نگران نباشید. ما در این مقاله شما را با انواع مانیتور کامپیوتر آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید مانیتور کامپیوتر باید به آن‌ها توجه داشته باشید را به شما آموزش می‌دهیم.

مانیتورکامپیوتر چیست و چه کاربردی دارد؟

صفحه نمایش کامپیوتر به عنوان یک دستگاه خروجی که از آن به عنوان ارائه دهنده خروجی تصویر به صورت گرافیکی و متنی استفاده می‌شود. برخی از افراد آن را با نام‌های دیگری مثل: VDT (ترمینال نمایشگر ویدیو) و VDU (واحد نمایشگر ویدیو) نیز می‌شناسند. این نوع مانیتورهای رایانه حاوی مدارهای الکترونیکی، منبع تغذیه و برخی دارای تعدادی دکمه‌ هستند که به وسیله آن‌ها می‌توانید تمام سیگنال‌ها را دستکاری کنید و به ایجاد نتیجه مطلوب در شکل تصویر خود برسید. مانیتورهای کامپیوترهای قدیمی توسط CRT (لوله های پرتو کاتدی) ساخته می شدند که وزن بیشتری داشتند و از نظر اندازه هم با مانیتورهای امروزی تفاوت داشتند. اما امروزه از جدیدترین فناوری‌ها مانند: LCD، LED و Plasma و غیره استفاده می‌کنند. در این مدل‌ها از برخی  کانکتورها برای اتصال کامپیوتر به مانیتورها مانند VGA، رابط بصری دیجیتال (DVI)، HDMI، پورت نمایش، Thunderbolt و غیره استفاده می‌شود.

تاریخچه استفاده از مانیتور کامپیوتر:

در اینجا به توصیف تاریخچه نمایشگرهای رایانه می‌پردازیم، اول از همه به سراغ فناوری CRT (Rub اشعه کاتدی) می‌رویم. این مدل در سال ۱۹۹۲ روی مانیتورهای معمولی پیاده سازی شد، اما نسخه تجاری آن در سال ۱۹۵۴ رسما معرفی شد. این فناوری از سال ۲۰۰۰ مورد استفاده قرار گرفت. در ساخت مانیتورهای CRT، از لوله خلاء استفاده می‌شود که یک طرف آن را با فسفر پوشش می‌دهند. هنگامی که تمام الکترون ها روی آن پخش می شوند از خود نور ساطع می‌کنند. در نهایت آن‌ها را به فناوری LCD (نمایشگر کریستال مایع) تغییر دادند. امروزه LCD به دو بخش TN (نماتیک پیچ خورده) و IPS (سوئیچینگ درون هواپیما) تقسیم می‌شود. مدل‌های IPS در مقایسه با مدل‌های نمایشگر TN گران‌تر هستند، اما این مدل‌ها توانایی بیشتری برای تولید بهترین رنگ‌ها، زاویه دید و صفحه نمایش سبک‌تری دارند. در ادامه تمام اطلاعات مربوط به اختراع صفحه نمایش کامپیوتر را با تاریخ ختراع آن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهیم.

امروزه در ساخت مانیتورها از جدیدترین فناوری یعنی OLED استفاده می‌شود که در گوشی های هوشمند به AMOLED مشهور می‌باشد.

 

حتما بخوانید: راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال

اجزای تشکیل دهنده مانیتور کامپیوتر:

صفحه نمایش مانیتورهای کامپیوتر دارای قسمت‌های داخلی مختلفی هستند و هر قسمت دارای قابلیت‌های ویژه‌ای است که در ادامه آن‌ها را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهیم.

انواع مانیتورکامپیوتر موجود در بازار:

در ادامه به معرفی و بررسی انواع مانیتورهای کامپیوتری به همراه معایب و مزایای هر یک از مانیتورها می‌پردازیم. در اینجا ۸ نوع مانیتور رایانه را به همراه جزئیات دقیق آن‌ها در اختیار شما قرار می‌دهیم.

قبل از شروع در این بخش به نحوه عملکرد یک مانیتور می پردازیم و در صورتی که هر مدل نمونه‌های مختلفی داشته باشد آن‌ها را هم به شما معرفی می‌کنیم.

مانیتورهای CRT

CRT مخفف کلمه “Cathode ray tube”می‌باشد. این نوع نمایشگرهای کامپیوتری بیشتر در سال ۱۹۵۰ مورد استفاده قرار می‌گرفت. در مانیتورهای کامپیوتر CRT پرتوهای الکترونی برای نمایش تصویر در نواحی مختلف صفحه نمایش کامپیوتر اجرا می‌شوند. پرتوهای الکترون کمک می‌کنند تا تصویر صفحه نمایش چندین بار در هر ثانیه روشن شود. در عین حال در سمت عقب و جلو به سرعت حرکت می‌کنند. این CRTها گران قیمت نیستند و تصاویر سیاه و سفید را به شما نمایش می دهند اما نسبت به نمونه‌های دیگرقابل اعتمادتر هستند.

مانیتورهای LCD

LCD با نام کامل “liquid crystal display”یا همان نمایشگر کریستال مایع به عنوان مانیتور صفحه تخت شناخته می شوند. اصل کار این مانیتورها این است که وقتی نور روی آن پیکسل‌ها می افتد، تصاویر را با کمک یک سری پیکسل های تک رنگ نمایش می دهد. وضوح نمایشگر LCD حداقل ۱۲۸۰*۷۲۰ پیکسل و حداکثر ۳۸۴۰*۲۱۶۰ پیکسل می‌باشد. هدف اصلی ایجاد آن فناوری برای استفاده در بخش تلویزیون است، اما امروزه LCD در ساخت انواع لوازم خانگی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمونه بسیار بارز این فناوری صفحه ماشین حساب و ساعت دیجیتال است.

مزایا عبارتند از:

مانیتورهای LED

LED مخفف “light-emitting diodes”یا همان دیودهای ساطع کننده نور می‌باشد. در حال حاضر این روزها از این تکنولوژی بیشتر از مدل‌های قبلی استفاده می‌شود. زیرا صفحه نمایش آن‌ها تخت است. در مدل‌های LED از تکنیک‌های مختلفی مانند: دیودهای ساطع نور برای استفاده از نور پس زمینه که چیزی فراتر از فلورسنت کاتد سرد (CCFL) استفاده می‌شود . نمایشگرهای LED در مقایسه با نمایشگرهای CRT و LCD سازگارتر با محیط زیست هستند و مصرف انرژی پایین‌تری دارند.

مزایا عبارتند از:

نقاط ضعف:

صفحه نمایش پلاسما

صفحه نمایش‌های پلاسما دارای صفحه تخت می‌باشند و بیشتر در نمایشگرهای تلویزیون مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این فناوری از دو خوشه شیشه حاوی مخلوطی از گازهای (نئون و زنون) استفاده می‌شود که سلول های کوچک مختلفی در بین این خوشه‌ها قرار می گیرند. در این فناوری، گاز موجود در سلول به صورت الکتریکی به پلاسما تبدیل می شود.

مزایا عبارتند از:

مانیتورهای TFT

TFT نام کامل “transistor, and this technology” یا همان ترانزیستور لایه نازک می‌باشد. این فناوری در تولید LCD برای افزایش کیفیت تصویر نسبت به سایر فناوری های گذشته مانند CTR استفاده می شود. ال سی دی TFT حاوی پیکسل است، اما این پیکسل ها دارای ترانزیستورهایی هستند که انعطاف پذیری زیادی را در کل صفحه به وجود می‌آورند.

مزایا عبارتند از:

مانیتورهای DLP

DLP مخفف “Digital Light Processing” است. مانیتورهای DLP دارای قابلیت‌هایی برای ارائه وضوح بالا بر روی صفحه نمایش می‌باشند. کار مانیتور DLP شبیه به اصول دستگاه های میکرو آینه دیجیتال است، زیرا این نوع مانیتورها قادرند نور دیجیتال خود را با کمک میلیون ها میکرو آینه تغییر دهند. این نوع مانیتورها به ارائه صفحه نمایش با مقیاس خاکستری ۱۰۲۴ کمک می کنند. این صفحه نمایش ها برای اجرای بازی های ویدیویی مفیدتر هستند در غیر این صورت برای سایر نرم افزارهای ویرایش ویدیو نیز می‌توانید از این مدل استفاده کنید.

مانیتورهای صفحه نمایش لمسی

مانیتورهای صفحه لمسی به عنوان یک دستگاه ورودی یا همان اشاره گر رایانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. زیرا با استفاده از آن کاربران می توانند دستورالعمل های ورودی را با انگشت دست به دستگاه منتقل کنند. این مانیتورها همه رویدادها را ذخیره می کنند و برای اجرای رویدادهای ثبت شده خود نیاز به کنترلر ندارند. در صفحه لمسی، تصاویر یا متن های مختلف را می‌توان به نمایش گذاشت. کاربر می توانند حین لمس تصویر یک تعامل بین خود و دستگاه ایجاد کند.

مزایا عبارتند از:

مانیتورهای OLED

OLED مخفف “Organic Light Emitting Diode” است. این مدل مانیتور معمولا در بازار زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و در دسته مدل‌های سفارشی قرار می‌گیرند. کیفیت تصویر آن‌ها معمولا ۴K است و مشتری‌های خاص خود را دارند.

مزایا عبارتند از:

 یک مانیتور کامپیوتر خوب و باکیفیت چه ویژگی‌هایی دارد:

حتما بخوانید: راهنمای خرید رم کامپیوتر

نکات مهم برای خرید مانیتور کامپیوتر:

  1. هدف اصلی خرید مانیتور: شما در همان ابتدا باید مشخص کنید کههدف شما از خرید مانیتور چه چیزی است. بازی، استفاده حرفه ای یا عمومی. به طور کلی، گیمرها باید نرخ تازه‌سازی سریع و زمان پاسخ‌دهی کم را در اولویت قرار دهند، حرفه‌ای‌ها باید دقت رنگ را در اولویت قرار دهند. در عوض کاربران استفاده عمومی نیازهای خاص کمتری دارند، اما اغلب این افراد مانیتوری با پنل VA با کنتراست بالا انتخاب می‌کنند.
  2. توجه به رزولوشن یا وضوح تصویر: هرچه رزولوشن بالاتر باشد، شما تصویر را با کیفیت بهتری مشاهده می‌کنید. وضوح تصویر مانیتور به شما می گوید که در یک مانیتور چند پیکسل در قالب عرض و ارتفاع وجود دارد. به عنوان مثال: در صفحه نمایش ۱۰۸۰p، Full HD (FHD) تعداد پیکسل‌های موجود در صفحه ۱۹۲۰×۱۰۸۰ می‌باشد یا همان حداقل چیزی که شما به آن نیاز دارید. اما با خرید مانیتورهای ۴K QHD شما تصاویر واضح تر و باکیفیت‌تری خواهید داشت.
  3. اندازه صفحه نمایش: اندازه تصویر هم به اندازه تراکم پیکسل مهم است و  تأثیر زیادی بر کیفیت مانیتور دارد. شاید بهترین اندازه‌ی مانیتوری که می‌توانیم به شما معرفی کنیم ۱۰۹ پیکسل در اینچ (ppi) باشد. یک مانیتور بزرگ اگر رزولوشن پایینی داشته باشد، تراکم پیکسل آن هم پایین خواهد بود. برای مشاهده تصویر از فواصل معمولی یا همان رومیزی، سایز ۳۲ اینچ «بزرگ» است. البته پیدا کردن یک مانیتور ۳۲ اینچی برای بازی یا استفاده عمومی با وضوح ۴K کار چندان دشواری نیست.
  4. میزان هرتز تصویر: هر چه میزان هرتز دستگاهی بیشتر باشد کیفیت تصویر آن بهتر است. هرتز در واقع تعداد دفعاتی را که مانیتور شما با اطلاعات جدید در هر ثانیه به روز می شود را به شما نمایش می‌دهد و آن را با هرتز (هرتز) اندازه گیری می‌کنند. اعداد بزرگتر برابر با تصاویر بهتر، صاف تر و کمتر متلاطم است. نرخ تازه‌سازی به‌ویژه برای گیمرها از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا مانیتوری با حداقل ۷۵ هرتز می‌خواهند (اکثر نمایشگرهای طراحی‌شده برای بازی حداقل ۱۲۰ هرتز را ارائه می‌کنند)، اگر بازی نمی‌کنید، نرخ تازه‌سازی ۶۰ هرتز برای شما گزینه مناسبی است.
  5. زمان پاسخگویی: هر چه زمان پاسخگویی کوتاهتر باشد مانیوتر بهتر است، اما اولویت بزرگی نیست مگر اینکه مانیتور را برای بازی بخواهید. زمان پاسخگویی به شما می‌گوید که یک مانیتور چقدر طول می‌کشد تا پیکسل‌های جداگانه را از سیاه به سفید به یک سایه خاکستری به سایه دیگر تغییر دهد. زمان پاسخ‌دهی طولانی‌تر می‌تواند به معنای تاری حرکت هنگام بازی یا تماشای ویدیوهای سریع باشد. برای نمایشگرهای بازی، بالاترین زمان پاسخگویی که احتمالاً مشاهده خواهید کرد ۵ میلی‌ثانیه است، در حالی که سریع‌ترین مانیتورهای بازی می‌توانند زمان پاسخگویی ۰.۵ میلی‌ثانیه داشته باشند.
  6. فناوری پنل: برای سه پنل TN،IPSو VA،از نظر کیفیت تصویر، مانیتورهای TN سریع‌ترین و ارزان‌ترین مدل هستند، به دلیل کیفیت پایین‌تر تصویر هنگام مشاهده از زاویه جانبی. نمایشگرهای IPS زمان پاسخگویی سریع‌تری دارند و رنگ را بهتر از پنل‌های VA نشان می‌دهند، اما مانیتورهای VA بهترین کنتراست را در بین هر سه نوع پنل دارند.
  7. مانیتور منحنی: یک مانیتور منحنی را در نظر بگیرید. مانیتورهای منحنی قرار است تجربه شما را با میدان دید زیاد فراگیرتر کنند و گفته می شود که کمتر چشم را خسته می کنند. با این حال در هنگام مشاهده از زوایای خاص مستعد تابش خیره کنندهای هستند به عبارت بهتر منابع نور به جای یک زوایای مختلف از زوایای مختلف پخش می‌شوند. نمایشگرهای منحنی مؤثر معمولاً فوق عریض و حداقل ۳۰ اینچ اندازه دارند که هر دو نشانی بر بالا بودن قیمت آن‌ها می‌باشد.

با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید مانیتور کامپیوتر مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از بهترین برندهای مانیتور کامپیوتر پرفروش، ارزان و باکیفیت را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت نمایید.


۱ مانیتور مخصوص بازی سامسونگ مدل LS49AG950N-M سایز ۴۹ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲ مانیتور ایسوس مدل VG27VH1B سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳ مانیتور بنکیو مدل GW2283 سایز ۲۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۴ مانیتور مخصوص بازی ایسوس مدل TUF Gaming VG279Q1A سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۵ مانیتور داهوا مدل DHI-LM19-A200 سایز ۱۹ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۶ مانیتور بنکیو مدل GW2480 سایز ۲۳.۸ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۷ مانیتور داهوا مدل DHI-LM27 B200 سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۸ مانیتور ایسوس مدل VA27EHF سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۹ مانیتور ایسر مدل VG270M3bmiipx سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۰ مانیتور مخصوص بازی سامسونگ مدل LS32A600 سایز ۳۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۱ مانیتور مخصوص بازی سامسونگ مدل LS32CG510EM سایز ۳۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۲ مانیتور مخصوص بازی سامسونگ مدل LS32AG320NMX سایز ۳۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۳ مانیتور هوآوی مدل MateView SE Standard Edition سایز ۲۳.۸ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۴ مانیتور خمیده سامسونگ مدل LS32C390EAMXUE سایز ۳۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۵ مانیتور مخصوص بازی خمیده ایسوس مدل TUF Gaming VG27VQ سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۶ مانیتور ام اس آی مدل PRO MP241X سایز ۲۳.۸ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۷ مانیتور مخصوص بازی خمیده ایسوس مدل TUF Gaming VG24VQE سایز ۲۴ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۸ مانیتور ایسر مدل VG270Ebmipx سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۹ مانیتور ایسر مدل Nitro ED240QS3 bmiipx سایز ۲۳.۶ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۰ مانیتور داهوا مدل DHI-LM24-A200 سایز ۲۴ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۱ مانیتور خمیده سامسونگ مدل LS24C360 سایز ۲۴ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۲ مانیتور جی پلاس مدل GDM-226LN سایز ۲۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۳ مانیتور سامسونگ مدل LS22C310EAMXUE سایز ۲۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۴ مانیتور ایسوس مدل VZ27EHE سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۵ مانیتور مخصوص بازی ایسر مدل Predator XB273UN سایز ۲۷ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۶ مانیتور میوا مدل ۲۲BM2FY-A3 سایز ۲۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۷ مانیتور سامسونگ مدل LS19A330NH-M سایز ۱۹ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۸ مانیتور ایکس ویژن مدل XS2450H سایز ۲۴ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۹ مانیتور سامسونگ مدل LC32R500FHM سایز ۳۲ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳۰ مانیتور ام اس آی مدل PRO MP242A سایز ۲۳.۸ اینچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید مانیتور کامپیوتر در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دوربین تک چشمی