شگفت انگیز های دیجی کالا

فندک، راهنمای خرید انواع فندک گازی، اتمی، بنزینی، برقی و نفتی ارزان

نکات مهم و کاربردی که هنگام خرید فندک باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

یکی از وسایل مهم و ضروری که هر شخصی به آن احتیاج دارد، فندک می‌باشد. این وسیله کاربردهای مختلفی دارد، از آشپزخانه گرفته تا استفاده در تفریح و سفر، شما در واقع برای روشن کردن گاز سفری و آتش به این وسیله نیاز دارید. کبریت چند برابر ارزان‌تر از فندک می‌باشد، اما در مواقعی که بسته آن خیس شود دیگر کارایی لازم را ندارد در مواردی دیده شده هنگام وزش باد شدید هم شما با کبریت قادر به روشن کردن آتش نخواهید بود. بنابراین شما نیاز به این وسیله پیدا می‌کنید، زیرا تحت هر شرایطی روشن می‌شود و شما برای استفاده از آن محدودیت خاصی پیدا نخواهید کرد. فندک یک وسیله جدید نیست، اما به دلیل کارایی بالایی که دارد همچنان از آن استفاده می‌شود.

با وجود اینکه بیشتر لوازم خانگی مجهز به سیستم جرقه‌زن می‌باشند، اما در مواقع قطع شدن برق شهری کارایی خود را از دست می‌دهند، زیرا جرقه لازم برای روشن شدن اجاق را از طریق برق شهری دریافت می‌کند. از این رو شما در چنین شرایطی با داشتن فندک به هیچ مشکلی برخورد نخواهید کرد. برای روشن کردن آتش تنها یک جرقه کار ساز نیست و شما نیاز به آتش دارید، بنابراین باید به سراغ مدل‌هایی بروید که مثل کبریت روشن می‌شوند، در این مورد فقط باید به میزان گاز مایع داخل آن توجه داشته باشید. در صورت پر بودن گاز مدت زیادی از این وسیله می‌توانید استفاده کنید. البته فندک نمونه‌هایی هم دارد که به وسیله بنزین و نفت کار می‌کنند که شما باید به حجم سوخت داخل آن‌ها توجه کنید.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که اهل تفریح و سفر می‌باشید و قصد خرید فندک را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد مدل‌ها و قیمت‌ها با خرید این وسیله ارزشمند به مشکل برخورده‌اید، اصلا نگران نباشید. ما در این مطلب شما را با انواع فندک آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید فندک باید به آن‌ها توجه داشته باشید را آموزش می‌دهیم.

فندک‌چیست و چه کاربردی دارد؟

ابزاری که به منظور ایجاد کردن جرقه یا آتش برای روشن کردن سیگار، آتش و یا زغال کباب مورد استفاده قرار می‌گیرد. جنس بدنه این وسیله از پلاستیک یا فلز می‌باشد که به وسیله ماده سوختی گاز مایع، بنزین یا نفت پر می‌شود و از یک سیستم جرقه و خاموش کننده تشکیل می‌شود. در برخی مدل‌ها شما با فشردن یک دکمه آتش مورد نیاز خود را تهیه می‌کنید. در واقع تا زمانی که ماده سوختنی آن به اتمام نرسد شما از آن می‌توانید بهره ببرید.

حتما بخوانید: راهنمای خرید اجاق سفری

تاریخچه استفاده از فندک:

شاید امروزه با شنیدن تاریخچه فندک فکر شما به طرف زیپو برود، اولین شرکتی که فندک‌هایی را تولید کرد که حتی در باد شدید هم شعله آن این شرکت است. سوخت این نمونه بنزین می‌باشد، اما هدف اصلی ما فهمیدن اولین نمونه این وسیله است که به دست چه کسی ساخته شد. یک شیمی‌دان آلمانی به نام یوهان در سال ۱۸۲۳ موفق به اختراع یک آتش‌زنه شد که به وسیله آن می‌توانست حرارت تولید کرد. البته خطرات زیادی هم به همراه داشت زیرا حرارت تولید شده به وسیله واکنش دو ماده شیمیایی با یکدیگر ایجاد می‌شد و گاز هیدروژن تولید می‌کرد.

آیا کبریت قبل از فندک ساخته شد؟

اگر یک وسیله شیشه‌ای بزرگ که آن را نمی‌توان در جیب گذاشت را بتوان یک فندک نام گذاری کرد، می‌توان گفت که فندک قبل از کبریت اختراع شد. زیرا سه سال بعد از اختراع این وسیله شیشه‌ای بد قیافه کبریت بی‌خطر ساخته و روانه بازار شد.

انواع فندک‌موجود در بازار:

  1. فندک‌گازی: سوخت این نمونه از گاز مایع تامین می‌شود. شما بعد از اتمام شدن گاز می‌توانید از آن استفاده کنید. شما می‌توانید یک اسپری گاز تهیه کرده و به دفعات آن را شارژ نمائید. به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن گاز آن بیشتر ترجیح می‌دهند از این مدل استفاده کنند. شعله آتش در این مدل قابل تنظیم است یعنی شما به راحتی می‌توانید به یک اهرم شعله آتش را کم یا زیاد کنید. تنها مشکلی که به این مدل وارد می‌شود، عدم کارایی درست در جاهای باد خیز است.
  2. فندک‌شارژی: در واقع این مدل برقی هم شناخته می‌شود. زیرا به وسیله یک کابل به پورت یو اس بی متصل شده و شارژ می‌گیرد. در این نمونه خبری از آتش نیست، بلکه به وسیله لمس کردن یک دکمه لمسی المنت آن قرمز شده و شما می‌توانید با آن سیگار خود را روشن کنید. این مدل معمولا دارای صفحه نمایش لمسی است که با باز کردن درب آن چراغ‌های ال ای دی روشن می‌شوند. در کل نمونه خوبی برای هدیه دادن می‌باشد.
  3. فندک‌اتمی: این نمونه به فندک‌آشپزخانه هم معروف است. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نمونه می توان به عدم نیاز به سوخت مانند گاز و بنزین اشاره کرد. در این مدل هم خبری از آتش نیست و تنها جرقه ایجاد می‌کند. یک وسیله عالی برای آشپزخانه به حساب می‌آید زیرا بدون کبریت با آن می توان اجاق گاز و سایر وسایل منزل را روشن کرد. شرکت سازنده این وسیله ادعا کرده که تا ۳۰ هزار جرقه ایجاد می‌کند.
  4. فندک‌نفتی: قدیمی‌ترین نوع آتش‌زن در جهان می‌باشد، دارای یک محفظه برای پر کردن نفت بوده و از طریق ایجاد جرقه مشتعل می‌شود. با وجود اینکه این نمونه کاملا قدیمی شده اما برخی هنوز آن‌ را به نمونه گازی ترجیح می‌دهند. از مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول می‌توان به عدم خاموش شدن شعله در مقابل باد اشاره کرد. برخلاف دو نمونه قبلی اسن مدل آتش درست می‌کند و برای روشن کردن آتش گزینه مناسبی می‌باشد‌.
  5. فندک‌بنزینی: سوخت مورد نیاز برای این نمونه بنزین می‌باشد که به راحتی در دسترس قرار دارد. این نمونه که معروف‌ترین مدل آن زیپو است از کیفیت خیلی زیادی برخوردار می‌باشد. کمتر کسی پیدا می‌شود که با این وسیله آشنایی نداشته باشد. در این مدل‌ هم شعله آتش ایجاد می‌شود و بر خلاف نمونه‌های گازی با وزش باد خاموش نمی‌شوند. بنابراین گزینه خوبی برای روشن کردن آتش در سفر می‌باشند. پیشنهاد می‌کنم حتما یک نمونه از محصولات با کیفیت این شرکت را استفاده کنید.
  6. فندک‌آشپزخانه: این نمونه در دسته مدل‌های گازی قرار می‌گیرد با این تفاوت که قسمتی که شعله از آن خارج می‌شود به صورت ریلی قابل تنظیم است. یعنی اگر کتری یا قابلمه‌ی داغ روی شعله دارید، بدون نگرانی از سوختن دست و ترس از برداشتن ظرف از روی شعله می‌توانید گاز را روشن کنید. این مدل برای جاهایی که ورودی باریک دارند و امکان وارد کردن نمونه معمولی وجود ندارد مناسب است. مثل سماور و آبگرمکن البته به این نکته توجه داشته باشید که بدون گاز هم از این محصول می‌توان استفاده کرد.
  7. فندک‌پیپ: این مدل یک ابزار فوق العاده برای روشن کردن پیپ می‌باشد. در کنار این وسیله یک سری ابزار ارائه می‌شود که به وسیله آن‌ها می‌توان توتون داخل پیپ گذاشت و بعد از اتمام کار پیپ را تمیز کرد. همان طور که می‌دانید روشن کردن پیپ با یا نمونه معمولی کار خیلی دشواری است و در مواردی دست شما می‌سوزد. اما شما به وسیله این دستگاه می‌توانید بدون سوختن دست پیپ خود را روشن نمائید. این وسیله یک هدیه عالی برای کسانی است که پیپ می‌کشند.

مزایای استفاده از فندک:

بهترین مارک فندک:

برندهای باکیفیت زیادی در این زمینه فعالیت می‌کنند بنابراین هیچ گاه با قاطعیت نمی توان یک برند خاص را به عنوان بهترین مارک‌فندک معرفی کرد زیرا این یک کار تبلیغاتی محسوب می‌شود و از آنجایی که وب سایت کیمیک یک رسانه علمی و آموزشی است و نه تبلیغاتی در ادامه مطلب لیستی از بهترین برندهای فندک‌را به شما معرفی می‌کنیم.

حتما بخوانید: راهنمای خرید منقل سفری

نکات مهمی که هنگام خرید فندک باید به آن‌ها توجه کنید:

  1. قیمت محصول: قبل از خرید هر وسیله‌ای بهتر است به قیمت آن توجه داشته باشید، زیرا قیمت نقش بسیار مهمی را در انتخاب شما ایفا می‌کند. با مشخص نمودن مقدار بودجه برای خرید محصول مورد نظر خود به خود مدل‌هایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما خارج می‌شدند و انتخاب برای شما آسان می‌شود.
  2. نوع محصول: این وسیله مدل‌های مختلفی دارد که شما باید با توجه به نوع استفاده و میزان بودجه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. اگر این وسیله را برای روی گاز آشپزخانه می‌خواهید حتما نمونه اتمی را انتخاب نمائید زیرا نیاز به شارژ ندارد و فقط جرقه ایجاد می‌کند. اما اگر آن را برای روشن کردن آتش و طبیعت می‌خواهید حتما نمونه‌ای را انتخاب کنید که شعله ایجاد می‌کند و با باد خاموش نمی‌شود. برای سیگار کشیدن نمونه شارژی هم کفایت می‌کند.
  3. جنس محصول: بدنه این محصول یا از جنس فلز و یا از جنس پلاستیک ساخته می‌شود. نمونه‌های پلاستیکی معمولا ارزان قیمت هستند و بعد از گذشت مدتی خراب شده و دیگر قابل استفاده نیستند. مدل‌های پلاستیکی خیلی کم اتفاق می‌افتد که ضد آب باشند و بیشتر نمونه‌های آن‌ها قابلیت شارژ گاز مجدد را ندارند. اما نمونه‌های فلزی معمولا گران قیمت بوده اما سالیان سال برای شما کار خواهند کرد. معمولا ان‌ها را می‌توانید هر چند وقت یک بار شارژ کنید.
  4. اندازه و وزن: بد نیست هنگام خرید این وسیله به وزن و اندازه آن هم توجه ویژه‌ای داشته باشید. مدل‌های پلاستیکی معمولا از فلزی سبک وزن‌تر هستند. فراموش نکنید که اندازه این محصول اهمیت زیادی دارد. اگر اندازه ان خیلی کوچک باشد، امکان گم شدن آن زیاد می‌شود و به علت کاهش محفظه سوخت آن سریع‌تر تمام می‌شود. از طرفی مدل‌های خیلی بزرگ جا‌به‌جایی سخت‌تری دارند، اما به دلیل بزرگ بودن اندازه کپسول گاز آن‌ها دیرتر تمام می‌شود.
  5. مکانیسم جرقه: در واقع برای آتش گرفتن ماده سوختی شما نیاز به یک استارتر یا شروع کننده دارید که در فندکهای مختلف متفاوت است. برخی مدل‌ها از سیستم جرقه زن اتمی برخوردار هستند که قادر به تولید ۳۰ هزار جرقه می‌باشند. اما مدل‌های دیگری هم وجود دارند که دارای سنگ چخماق می‌باشند که بعد از تمام شدن سنگ‌ها دیگر قادر به جرقه زنی نخواهند بود. یکی از بهترین ویژگی‌های این مدل امکان تعویض سنگ‌ها و ایجاد جرقه مجدد می‌باشد.
  6. برند محصول: بهتر است به سراغ برند‌های معروف و شناخته شده بازار بروید، این محصولات معمولا از قبل تست شده و امتحان خود را پس داده‌اند. تجربه هم ثابت کرده تا زمانی که یک جنس باکیفیت و شناخته شده وجود دارد نباید به سراغ برندهای ناشناخته بازار بروید زیرا از کیفیت لازم برخوردار نیستند و با خرید این محصولات وقت و هزینه خود را هدر می‌دهید. پس همیشه یک برند معروف و شناخته شده را خریداری کنید.

روش نگهداری از فندک:

با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید فندک مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از چند نمونه فندک زیبا، ارزان، باکیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.


۱ فندک طرح کلاسیک مدل ۱۶۷

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲ فندک مدل هارلی دیویدسون طرح عقاب کد DKD-653

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳ فندک طرح بال هارلی دیویدسون کد ۲۰۰۰

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۴ فندک مدل المنتی سیگر شارژی

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۵ فندک مدل پایونیر اتمی طرح قلمی تورچ

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۶ فندک دلفین کد z1

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۷ فندک طرح تفنگ برتا مدل E20

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۸ فندک مدل کبریتی کد SM – 29

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۹ فندک جت موبیکس مدل Double Arc

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۰ فندک مدل کرومی Sanrio

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۱ فندک مدل دو حالته تمساح

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۲ فندک طرح تفنگ برتا مدل تاشو کد DKD-703

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۳ فندک مدل انگشتی طرح کبریتی کد DKD-795

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۴ فندک مدل LR85

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۵ فندک مدل k100

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۶ فندک آمازون مدل آنجل کد ۳۰۰

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۷ فندک زیپو طرح کاستوم استیم پانک مدل ZN 236

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۸ فندک زیپو مدل سالگرد ۹۰ سالگی مجموعه استرلینگ کد ۴۸۴۶۱

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۹ فندک آی سی کیو مدل ۰۱

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۰ فندک اتمی دانهیک کد ۴۰۰۰

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۱ فندک مدل Marlboro

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۲ فندک مدل کبریتی کد ۱۱۷۰۰

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۳ فندک مدل دلفین شاین کد ۲۷۷۷

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۴ فندک جوبن مدل Turbine Torcher

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۵ فندک طرح دراگون

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۶ فندک مدل ریموت پورشه کد DKD-1023

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۷ فندک مدل JL711

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۸ فندک اتمی مدل MD741

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۹ فندک لوموس مدل اتمی کد CAF2020

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳۰ فندک جت موبیکس مدل Focus

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید فندک در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سایه بان