شگفت انگیز های دیجی کالا

راهنمای خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا اصلی و باکیفیت

نکات مهم و کاربردی که هنگام خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

امروزه با شهری شدن زندگی و آلوده شدن هوا در منازل نیاز به دستگاه تصفیه هوا احساس می‌شود. روزانه تعداد زیادی از هموطنان جان خود را بر اثر سرطان ریه که ناشی از آلودگی هوا است از دست می‌دهند. این دستگاه زمانی کارایی واقعی خود را انجام می‌دهد و از بیمار شدن شما جلوگیری می‌کند که دارای فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا خوب و باکیفیت باشد. تمام دستگاه به کنار و این فیلتر به یک طرف، زیرا تمام آلودگی‌های هوای اطراف شما قرار است، جذب این فیلتر دستگاه تصفیه کننده شود. بنابراین انتخاب درست یک فیلتر برای دستگاه شاید مهم‌تر از خرید خود دستگاه باشد، پس شما بعد از خرید دستگاه نیاز به یک راهنمای خرید جامع برای فیلتر آن دارید.

اگر دستگاه را برای کارایی واقعی یعنی تصفیه کردن هوای محیط اطراف خود می‌خواهید، بهتر است بی‌خیال مدل‌های خیلی ارزان شوید، این فیلترهای ارزان شاید مقداری از آلودگی هوای اطراف شما را کاهش دهند، اما توان حذف خیلی از مواد سمی و سرطانزا مانند سرب را نخواهند داشت. پس اگر سلامتی برای شما در اولویت است به شما پیشنهاد می‌کنم که برای خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مقداری بیشتر هزینه کنید تا سالم بمانید. متاسفانه خیلی از افراد در ابتدا یک دستگاه خیلی حرفه‌ای و گران قیمت را خریداری می‌کنند، اما زمان خرید فیلتر که مهمترین قسمت این وسیله است، به سراغ فیلترهای ارزان و بی‌کیفیت می‌روند که عمل‌ کرد دستگاه را به کلی زیر سوال می‌برد.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد مدل‌ها و قیمت‌ها با خرید این وسیله مهم و ارزشمند به مشکل برخورده‌اید، اصلا نگران نباشید. ما در این مقاله شما را با انواع فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا باید به آن‌ها توجه داشته باشید را آموزش می‌دهیم.

فیلتر دستگاه تصفیه هوا چیست و چه کاربردی دارد؟

فیلتر یا همان صافی در قسمت ورودی هوا به دستگاه تصفیه کننده قرار می‌گیرد. این قطعه از موادی ساخته می‌شود که به راحتی آلودگی‌های موجود در هوا را به خود جذب می‌کند. این آلودگی می‌تواند شامل گرد و غبار و یا دوده باشد یا باکتری یا ویروس که عامل اصلی بیماری‌ها است. پس بنابراین فیلتر دستگاه خود را باید بر اساس نیاز به یک یا چند ماده خاص از هوا تهیه کرد. بعضی مواقع هدف تنها حذف آلودگی هوا است، اما گاهی در یک مکان شلوغ برای فیلتر کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حتما بخوانید: راهنمای خرید دستگاه تصفیه کننده هوا

انواع فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا :

به طور کلی هفت نمونه فیلتر دستگاه تصفیه هوای رایج وجود دارد که در ادامه هر یک از آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

هر یک از این فیلترها یک سری معایب و مزایای خاص خود را دارند که بسته به هدف شما برای حذف یک ماده خاص با دیگری تفاوت دارند. برخی از افراد به فیلترهایی بر پایه سیستم HVAC نیاز دارند. این فیلترها هوای اطراف را عاری از هر گونه آلرژن و آلاینده‌ای می‌کنند، در حالی که برخی دیگر فقط به یک فیلتر اولیه برای انجام کار نیاز دارند.

مواد به کار رفته در این فیلترهای هوا از پارچه تا فایبرگلاس با یکدیگر متفاوت می‌باشد. با استفاده از ارزش گزارش حداقل کارایی (MERV) که توسط انجمن مهندسین گرمایش و تبرید تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) ایجاد شده‌اند، رتبه‌بندی می‌شوند. رتبه‌بندی‌ها از ۱ تا ۱۶ متغیر است و به شما این امکان را می‌دهد که چگونه یک فیلتر می‌تواند آلاینده‌هایی به کوچکی ۰/۳ میکرون و بزرگی ۱۰ میکرون را به دام بیاندازد که موثرترین آن‌ها عدد ۱۶ است.

بهترین فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوای منزل:

تمام فیلترها یکسان ساخته نمی شوند، بنابراین انتخاب فیلتر مناسب بستگی به موادی دارد که شما قرار است آن‌ها را از هوا تصفیه کنید. همچنین باید عواملی مانند هزینه فیلتر را در نظر بگیرید. عاقلانه است که قبل از خرید فیلتر هوا با یک متخصص HVAC در این مورد صحبت کنید. برای کمک به جمع آوری اطلاعات و سنجش گزینه های خود، می توانید مزایا و معایب اساسی هر نوع فیلتر را با هم بررسی کنید. بیایید نگاهی به انواع فیلترهای این دستگاه و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها بیندازیم تا نمونه‌ای را که برای منزل شما مناسب است را پیدا کنیم.

فیلترهای هپا:

مزایا: بزرگترین مزیت فیلترهای هپا این است که به طور موثر هوا را تصفیه می‌کنند. طراحی این‌ فیلترها آن‌ها را برای جذب آلاینده های بزرگتر مانند شوره حیوانات خانگی ایده‌آل می‌کند. این فیلترها نیز نسبتاً مقرون به صرفه هستند و فقط هر چند سال یکبار نیاز به تعویض دارند.

معایب: با اینکه این فیلترها توان حذف اکثر آلاینده ها را دارند و برای منزل شما فوق العاده هستند، اما هنوز هم برخی از آلاینده ها وجود دارند که فیلترهای هپا در برابر آن‌ها درمانده‌اند. دود و گازها برای فیلترهای HEPA بسیار کوچک هستند. آلاینده‌هایی مانند: اسپورهای کپک ممکن است روی خود فیلتر بنشینند و کارایی آن را کاهش دهند و احتمالاً زودتر از حد انتظار نیاز به تعویض آن‌ها پیدا کنید.

فیلترهای UV:

معایب: یکی از خطرات بالقوه فیلترهای UV این است که می توانند اکسیژن را به ازن تبدیل کنند این موضوع برای سلامتی شما خطرناک باشد. حتی مقادیر کم اوزون می تواند باعث سرفه و درد قفسه سینه شود، در حالی که مقادیر بیشتر آن می‌تواند منجر به بدتر شدن بیماری‌های تنفسی موجود مانند آسم شود. اگرچه فیلترهای UV در از بین بردن باکتری ها و ویروس ها عالی هستند، اما در مورد غربالگری در برابر آلاینده هایی مانند گرد و غبار کارآمد نیستند. به همین دلیل است که آن‌ها اغلب بخشی از یک مکانیسم فیلتراسیون بزرگتر هستند که شامل فیلترهای هوای HEPA است. اشعه ماوراء بنفش برای چشم انسان نامرئی است و بسته به نوع و مدل سیستم تهویه مطبوع، لامپ ها معمولاً هر سال باید تعویض شوند.

مزایا: نور ماوراء بنفش استفاده شده در این فیلترها قادر است آلاینده های سختی مانند کپک و میکروب ها را از بین ببرد و کیفیت هوای داخل منزل را برای جلوگیری از بیماری‌های تنفسی بالا ببرد.

فیلترهای الکترواستاتیک:

مزایا: آن‌ها یکبار مصرف نیستند به همین علت مجدد می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. وقتی زمان تعویض فیلترها فرا می رسد، می توانید تصمیم بگیرید که آن‌ها را بشویید و مجدداً استفاده کنید یا آن‌ها را دور بریزید و یک فیلتر جدید تهیه کنید. این فیلترها برخی از مقرون به صرفه ترین گزینه های موجود در بازار هستند.
معایب: در حالی که این فیلتر آلاینده‌های کوچکتر را کنترل می‌کند، ممکن است در فیلتر کردن آلاینده های بزرگتر مانند: گرد و غبار یا هاگ های کپک مشکل داشته باشد. این باعث می‌شود فیلترهای الکترواستاتیک برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند انتخاب مناسبی نباشد.

فیلترهای قابل شستشو:

مزایا: بهترین چیز در مورد فیلتر قابل شستشو این است که شما فقط باید یک بار آن را خریداری کنید واحتمالاً در تمام طول عمر سیستم تصفیه شما دوام خواهد داشت. این باعث می شود فیلترهای قابل شستشو بسیار مقرون به صرفه باشند و به کاهش ضایعات شما هم کمک می‌کند.
معایب: برای اینکه فیلترهای قابل شستشو به کار خود به خوبی ادامه دهند، باید مرتب آن‌ها را بردارید، بشویید و در جای خود قرار دهید، البته قبل از قرار دادن مجدد آن را باید کاملاً خشک نمائید. عدم نگهداری فیلتر قابل شستشو، کارایی آن را کاهش می دهد، به خصوص اگر عجله داشته باشید و آن را بدون خشک کردن دوباره در جای خود قرار دهید. فیلتر مرطوب باعث رشد کپک می‌شود که می‌تواند کیفیت هوای داخل منزل شما را بدتر کند.

فیلترهای مدیا:

مزایا: نگهداری از فیلترهای مدیا بسیار آسان است و برای فیلتر کردن باکتری ها و سایر آلاینده‌های کوچک موجود در هوا بسیار عالی است. کثیفی فیلتر شده به داخل فیلتر بسته می‌شود و از بیرون راندن آن به فضای منزل شما جلوگیری می‌کند. فیلترهای مدیا محکم و مقرون به صرفه هستند و یک یا دو بار در سال نیاز به تعویض دارند.
معایب: فیلترهای مدیا به احتمال زیاد نیاز به نصب حرفه‌ای دارند و در مورد فیلتر کردن بوها بی اثر هستند.

فیلترهای شیشه‌ای اسپین:

مزایا: نکته اصلی فروش فیلترهای شیشه‌ای اسپین قیمت مناسب آن‌ها است. در واقع آن‌ها را می‌توان یکی از ارزان‌ترین فیلترهای موجود در بازار دانست. فیلترهای شیشه تابیده نیز در گرفتن و فیلتر کردن زباله های دیررس مانند پرز و گرد و غبار استثنایی هستند.
معایب: از آنجایی که فیلترهای شیشه ریسی سطح کمتری دارند، در فیلتر کردن آلاینده های کوچکتر بی تاثیر هستند. این باعث می شود که آن‌ها برای کسانی که با آسم و سایر بیماری های تنفسی زندگی می کنند انتخاب ضعیفی باشند. همچنین خطر گرفتگی و تأثیر منفی بر جریان هوا را دارند، به خصوص اگر به طور منظم آن‌ها را تعویض نکنید.

فیلترهای پلیسه‌دار:

مزایا: چین‌های موجود در این فیلترها به آن‌ها برتری بیشتری نسبت به گزینه‌های غیر پلیسه‌دار می‌دهد، زیرا سطح فیلتر را برای فیلتر کردن بهتر افزایش می‌دهد. فیلترهایی که چین‌های بیشتری دارند، فیلتر بهتری نسبت به فیلترهای با چین‌های کمتر ارائه می‌کنند و حتی آلرژن‌ها و آلاینده‌های سخت مانند پوست حیوانات خانگی و هاگ‌های کپک را به دام می‌اندازند.

معایب: نقطه ضعف فیلترهای پلیسه‌دار این است که که سیستم HVAC شما کمی سخت تر کار می‌کند تا هوا را وارد دستگاه کند، همین امر ممکن است سبب خراب شدن سیستم HVAC شما زودتر از حد انتظار شود. از آنجایی که فیلترهای چین‌دار کیفیت هوای منزل شما را بیشتر از سایر مدل‌ها بهبود می بخشند، برای افرادی که به کیفیت هوای داخل منزل اهمیت می‌دهند، گزینه ای با قیمت مناسب هستند.

به چه اندازه‌ای از این فیلترها نیاز داریم؟

اندازه فیلتر HVAC با صرف نظر از ضخامت فیلتر، که به عنوان عمق آن نیز شناخته می شود، با توجه به ارتفاع و طول آن‌ها تعیین می‌شود. اندازه‌های این فیلترها معمولا استاندارد است، اما اندازه دقیق فیلتر به سیستم HVAC و مشخصات آن بستگی دارد. بهترین راه برای تشخیص اندازه فیلتر مورد نیاز این است که فیلتر موجود را از سیستم HVAC خود بردارید و آن را روی فیلتر جدید قرار داده و بررسی کنید. همچنین می توانید برای یافتن اندازه فیلتر مناسب به دفترچه راهنمای سیستم HVAC خود مراجعه کنید.

به طور کلی، ضخامت فیلترهای یک سیستم معمولی یک اینچ و برای سیستم های HVAC بزرگتر ۵ اینچ می‌باشد. اندازه کلی فیلتر می‌تواند از ارتفاع و طول ترکیبی از ۱۰ اینچ در ۱۰ اینچ تا ۳۰ اینچ در ۳۰ اینچ متفاوت باشد.

برخی از رایج ترین اندازه‌های فیلتر عبارتند از:

اندازه هیچ فیلتری جهانی نیست، بنابراین مهم است که مطمئن شوید فیلتری را که خریداری می‌کنید اندازه مناسبی برای قرار گرفتن در سیستم HVAC شما دارد.

حتما بخوانید: راهنمای خرید دستگاه تصفیه کننده آب

نکات مهم برای خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا:

  1. اندازه مناسب را انتخاب کنید: قبل از هر کاری بهتر است اندازه فیلتر را مشخص کنید. فیلترهای هوای خانگی یا فیلترهای تهویه مطبوع (HVAC) دارای اندازه‌های متفاوتی هستند، هم از نظر مساحت و هم ضخامت. طبق گفته انجمن بین المللی بازرسان منزل، فیلترها زمانی بهترین عملکرد را دارند که با دستگاه بیشترین تناسب اندازه را داشته باشند. اگر پس از نصب، شکاف هایی در اطراف قاب فیلتر وجود داشته باشد، شک نداشته باشید که اندازه فیلتر را اشتباه انتخاب کرده‌اید.
  2. توجه به رتبه بندی‌های MERV: مرو یا مقدار گزارش حداقل کارایی فیلتر، درجه‌ای است که عملکرد فیلترها را با در نظر گرفتن عوامل مختلفی از جمله نوع ساختاری که در آن استفاده می شود، نشان می دهد. اساساً، هرچه سطح MERV بالاتر باشد، فیلتر محافظت بیشتری برای شما فراهم می کند، اما این می تواند هزینه داشته باشد، به همین دلیل است که ما همیشه به شما توصیه می کنیم پس از اینکه گزینه های خود را محدود کردید، برای تصمیم گیری آگاهانه رتبه بندی فیلتر را جداگانه بررسی کنید.
  3. مشخصات فیلتر هوا را در نظر بگیرید: به طور طبیعی، افراد مبتلا به آلرژی ممکن است حتی نسبت به کیفیت هوای داخل منزل خود هم حساس باشند. اگر یکی از اعضای خانواده شما با آلرژی دست و پنجه نرم می‌کند، با در نظر گرفتن ویژگی‌های فیلتر هوا می‌توانید برخی از علائم آن‌ها را کاهش دهید. همانطور که این ضرب المثل می گوید: “ترجیح می دهم زیر یک پل در طوفان باشم تا اینکه در وسط طوفان یک چتر داشته باشم.” اینجاست که دانستن مشخصات فیلتر می‌تواند به کاهش آلاینده‌های متعدد در داخل منزل یا محل کار شما کمک کند.
  4. حداقل ارزش گزارش کارایی را بررسی کنید: طبق آژانس حفاظت از محیط زیست، معمولاً به فیلترهای هوا یک مقدار گزارش حداقل کارایی (MERV) نسبت داده می‌شود. این رتبه‌بندی به شما کمک می‌کند تا تعیین کنید که فیلتر چقدر ذرات را به دام می‌اندازد. فیلترهای خانگی معمولاً دارای رتبه‌بندی ۱ تا ۱۳ هستند. این عدد نشان می‌دهد که فیلتر چقدر کارآمد است. رتبه بالاتر MERV یعنی فیلتر می‌تواند ذرات بیشتری را جمع‌آوری کند. انجمن مهندسین گرمایش، تبرید و تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) پیشنهاد می‌کند فیلتری با رتبه شش یا بیشتر برای منزل خود خریداری کنید.
  5. هر چند وقت یکبار باید فیلتر هوای خود را عوض کنید: هر مدلی را که دوست دارید می‌توانید انتخاب کنید، ASHRAE توصیه می کند فیلترهای یکبار مصرف را تغییر دهید یا فیلترهای قابل استفاده مجدد و قابل شستشو را جایگزین آن‌ها کنید. به طور کلی، Energy Star توصیه می‌کند فیلترهای خود را هر سه ماه یکبار تغییر دهید تا به حداکثر کارایی سیستم خود کمک کنید. اگر فردی در خانواده شما آلرژی دارد، فیلترهای هوایی را انتخاب کنید که ذرات بیشتری را جمع‌آوری می‌کنند. این فیلتر‌ها ممکن است برای بهبود کیفیت هوا بهتر باشند و به تنفس راحت‌تر شما کمک کنند.
  6. نیازهای کیفیت هوا: نیازهای کیفیت هوا از خانه‌ای به خانه دیگر متفاوت است. به عنوان مثال، اگر منزل شما به خوبی عایق بندی شده باشد، ممکن است آلاینده‌ها را بهتر به دام بیندازند. به طور مشابه، افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و سایر آلرژی‌ها ممکن است به فیلتری با کیفیت بالاتر برای تصفیه هوای کارآمدتر نیاز داشته باشند. طبق تحقیقات، آمریکایی‌ها حدود ۹۰ درصد از وقت خود را در داخل منزل سپری می کنند. از این رو، دریافت فیلترهایی که هوای با کیفیت بالا را برای نیازهای تنفسی خاص شما تضمین می کنند، ضروری است.
  7. عملکرد فیلتر: فیلترها بر اساس عملکردشان رتبه‌بندی می‌شوند و برخی دارای رتبه‌بندی حداقل گزارش کارایی (MERV) هستند، در حالی که برخی دیگر دارای رتبه‌بندی نرخ تحویل هوای پاک (CADR) هستند. هرچه رتبه فیلتر بالاتر باشد، کارایی آن بیشتر است. اگر آلرژی دارید، می توانید فیلتری با رتبه MERV ۸ یا بالاتر خریداری کنید. با این حال از سازگاری فیلتر با سیستم مورد نظر خود اطمینان حاصل کنید. اگر یک فیلتر کارآمد نباشد، سیستم بیش از حد کار می‌کند که می تواند برای سیستم شما آسیب زا باشد.

با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوای مورد نظرتان را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از چند نمونه فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوای پرفروش و ارزان موجود در بازار را برای شما جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم، اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت کنید.


۱ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل YS-384ACX

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا هانیول مدل Air Touch V2 (HC000055/AP/SPR/V2)

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا تری‌ام مدل FAP00

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۴ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل INTERTEK TPP201M

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۵ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل Ap 800

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۶ فیلتر دستگاه تصفیه هوا مدل OZON OZ-901 مجموعه ۳ عددی

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۷ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا شیائومی مدل M8R-FLH

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۸ فیلتر دستگاه تصفیه هوا شیائومی مدل ۴ Pro

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۹ فیلتر دستگاه تصفیه هوا مدل OZ-602 / OZ-608 OZON مجموعه ۴ عددی

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۰ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا شیائومی مدل AFEP7TFM01

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۱ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل A بسته ۲ عددی

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۲ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا تری‌ام مدل FAP04

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۳ فیلتر تصفیه کننده هوا شیائومی مدل ۴ Compact

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۴ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا تری ام مدل MFAC-01

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۵ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا شیائومی مدل ۴LITE M17-FLP-GL

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۶ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا تری‌ام مدل FAP03

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۷ فیلتر دستگاه تصفیه هوا شیائومی مدل Smart 4

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۸ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل XJ3400

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۹ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل XJ4800

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۰ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل XJ3800

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۱ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل کامپکت دنومد

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۲ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا شیائومی مدل M16R-FLP-GL

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۳ فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا مدل YS-384ACC مجموعه ۲ عددی

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید فیلتر دستگاه تصفیه کننده هوا در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مبدل برق سه به دو