شگفت انگیز های دیجی کالا

ترموستات، راهنمای خرید ترموستات خودروهای داخلی و خارجی+ قیمت روز

چند مورد از نشانه های خرابی ترموستات خودرو.

یکی از مهم‌ترین قسمت های فنی خودرو سیستم خنک کننده خودرو می باشد. این قسمت نقش مهم و حیاتی در خودرو شما به عهده دارد، یکی از قطعات مهم در سیستم خنک کننده خودرو ترموستات می باشد. این قطعه نیز جزو لوازم مصرفی خودرو می باشد و می بایست آن را در زمان خاصی تعویض نمود. شاید خیلی از تعمیرکاران خودرو به شما گفته باشند که این قطعه اضافی است و می بایست آن را خارج کرد ولی در واقع اینطور نیست و کاملا غلط است. این قطعه نقش مهمی دارد و می بایست به صورت ۴ فصل روی خودروی شما وجود داشته باشد. در ادامه در مورد نقش ترموستات در سیستم خنک کننده خودرو و معایبی که با خارج کردن آن ایجاد می شود خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.

داخل موتور خودرو اجزای زیادی وجود دارد که با سطح بالایی از پیچیدگی به هم مرتبط هستند. همان‌طور که موتور با سرعت بالا کار می‌کند، باعث افزایش دمای داخل می‌شود. بنابراین، به یک سیستم نیاز دارد تا دمای موتور را خنک و پایدار نگه دارد. یکی از اجزای این سیستم به ترموستات معروف است.

ترموستات خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از اجزای مهم در سیستم خنک کننده خودرو است که وظیفه اصلی آن تنظیم گردش مایع خنک کننده موتور از رادیاتور برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد موتور است. در حالی که سیستم خنک کننده موتور به گونه‌ای عمل می‌کند که دمای داخل موتور در شرایط ایده‌آل باقی بماند. ترموستات در داخل خط آبی که از موتور به رادیاتور می رود قرار دارد. اگرچه ممکن است اندازه آن کوچک باشد (در کف دست شما قرار می‌گیرد) کاری که انجام می‌دهد برای ماندن موتور شما در دمای کارکرد ایمن بسیار مهم است. گرمای بیش از حد برای مدت زمان طولانی در نهایت می‌تواند شما را با یک بلوک موتور ترک خورده یا واشر سرسیلندر سوخته شده مواجه کند. شرایط دمایی ایده‌آل برای موتور در محدوده ۸۰ تا ۹۲ درجه سانتیگراد است، زیرا در این دما فرآیند احتراق در موتور بهینه خواهد بود، بنابراین قدرت موتور در بهترین حالت خود کار می‌کند و مصرف سوخت نیز کاهش پیدا می‌کند.

حتما بخوانید: راهنمای خرید منبع انبساط

انواع ترموستات خودرو:

بر اساس نوع، ترموستات خودرو به دو دسته بدون سوپاپ بای پس و با شیر بای پس تقسیم می‌شود. چه تفاوت‌هایی بین این دو وجود دارد؟ در اینجا به توضیح کامل آن‌ها می‌پردازیم.

  1. ترموستات بدون شیر بای پس: این نوع ترموستات‌ معمولا در خودروهای قدیمی استفاده می‌شود، بسیار کم پیش می‌آید که خودروهای جدید همچنان از این نوع استفاده کنند. این قطعه را می توان در ورودی رادیاتور پیدا کرد و هنوز به خط یدکی مجهز نیست که بتواند در صورت بروز نقص در ترموستات، آب خنک کننده را جریان دهد. هنگامی که موتور خودرو سرد است، آب در رادیاتور و منبع انبساط گیر می‌کند. مزیت این نوع ترموستات ارزان بودن آن است. با این حال، برخی از اشکالات نیز وجود دارد. در صورت بروز نقص، ترموستات بدون شیر بای پس هیچ خط ایمنی ندارد. علاوه بر این، هیچ خط آبی وجود ندارد که در دمای بالا موتور خودرو خنک شود.
  2. ترموستات با شیر بای پس: بر خلاف نوع قبلی، ترموستات‌های با سوپاپ بای پس در جدیدترین خودروها رایج هستند. این نوع ترموستات را می‌توان در خروجی رادیاتور یافت و دارای یک شیر بای پس می‌باشند که در ترموستات ادغام شده است. در این نوع خنک‌کننده آب نمی‌تواند در رادیاتور گردش کند، اما از روکش آب به ترموستات جریان می‌یابد که وارد پمپ آب می‌شود و دوباره به رادیاتور آب پمپ می‌شود. مزیت ترموستات سوپاپ بای پس این است که در هنگام خرابی خط ایمنی وجود دارد و به دلیل دارا بودن سوپاپ بای پس می‌تواند بلافاصله دمای داغ موتور را خنک کند. در همین حال، نقطه ضعف آن قیمت نسبتاً گران است زیرا ساختار نسبتاً پیچیده‌ای دارد.

نحوه عملکرد سیستم خنک کننده خودرو:

گرمایی که توسط انفجار بنزین در سیلندر ایجاد می شود را می بایست خنک نمود، این کار را سیستم خنک کننده خودرو انجام می دهد، شاید برای شما جالب باشد که چگونه این اتفاق می افتد. ابتدا لازم است بدانید مایعی که وظیفه خنک سازی در سیستم خنک کننده را برعهده دارد، آب رادیاتور می باشد. این مایع معمولا درون محفظه بسته و در برخی خودرو ها در محفظه ای تحت فشار قرار دارد. سیستم خنک کننده خودرو شامل آب رادیاتور، ضدیخ، رادیاتور، واتر پمپ، فشنگی آب، فن، تعدادی جنت، و ترموستات می باشد. سیستم خنک کننده دارای ورودی و خروجی آب است. زمانی که سیلندر بر اثر احتراق سوخت گرم شد، گرمای ایجاد شده توسط مایع درون رادیاتور جذب می شود.

این قطعه در قسمت خروجی سیلندر قرار گرفته و فشنگی آب جلوی آن قرار دارد. زمانی دمای آب داغ شده به درجه لازم رسید، ترموستات عمل می کرده و اجازه خروج آب داغ شده را می دهد، به وسیله جنت بالا آب داغ شده وارد رادیاتور می شود. فشنگی آب که در کنار ترموستات قرار گرفته دمای آب را به ای سی یو یا مغز سیستم انژکتوری گزارش می کند، ای سی یو دستور روشن شدن فن را صادر کرده، فن شروع به چرخیدن می کند و آب درون رادیاتور را خنک می سازد. فشنگی آب در تمامی این مراحل دمای آب داخل رادیاتور را مرتب به ای سی یو گزارش می کند وقتی به دمای مورد نظر رسید دستور خاموش شدن فن را صادر می کند. آب خنک شده به وسیله جنت پایین وارد سیلندر می شود تا مجدد شروع به خنک سازی موتور کند. این چرخه مرتب تکرار می شود. واتر پمپ در این فرآیند نقش گردش آب را ایفا می کند.

چگونه ترموستات خودرو خود را بررسی کنیم؟

بهترین زمان برای تعویض ترموستات خودرو:

هیچ وقت نمی توان برای تعویض این قطعه زمان خاصی را مشخص کرد، اما از یک سری علائم و نشانه ها می توان فهمید که این قطعه خراب شده و نیاز به تعویض دارد. که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم. بهتر است ترموستات را سالی یکبار تعویض نمایید زیرا در صورت خرابی آسیب های جدی به خودرو شما وارد می کند.

تعویض ترموستات

حتما بخوانید: راهنمای خرید رادیاتور

علائم و نشانه های خرابی ترموستات خودرو:

چرا نباید ترموستات را از خودرو حذف کرد:

موتور خودرو برای اینکه به درستی کار خود را انجام دهد می بایست در دمای مشخصی قرار داشته باشد، اگر این دما از مقدار مشخص شده بیشتر باشد خودرو جوش می اورد و باعث آسیب به موتور آن می شود. و برعکس اگر دمای خودرو پایین تر از دمای مشخص شده کار کند باعث فرسایش قطعات موتور می شود. دقیقا مثل این است که با خودرویی که هنوز گرم نشده با سرعت بالایی حرکت کنید.

وظیفه این قطعه این است دمای خودرو را در این محدوده نگهداری کند. زمانی که شما این قطعه را از خودرو حذف می کنید به علت گردش مدام آب درون رادیاتور و سرد شدن پیوسته آن هرگز آب درون موتور داغ نمی شود پس بخاری شما کارایی لازم را نخواهد داشت. حال ممکن است بگوئید فقط در فصل تابستان آن را حذف می کنیم. تصور کنید در سربالایی در حال حرکت هستید که موتور خودرو به شدت گرم می شود زمانی که وارد سرازیری می شوید دمای موتور به یکباره افت پیدا می کند و باعث انقباض و انبساط درون سیلندر می شود و امکان ترک برداشتن سیلندر بسیار زیاد است. پس با توجه به توضیحاتی که گفته شد نتیجه می گیریم این قطعه را هرگز نباید از خودرو جدا کرد.

با توجه به نکاتی که گفته شد، می توانید ترموستات مورد نظر خود را خریداری نمایید. ما برای سهولت کار شما، لیستی از چند نمونه ترموستات ارزان، با کیفیت و پرفروش موجود در بازار را جمع آوری کرده ایم. با کلیک روی هر تصویر یا زدن دکمه ی زیر هر آیتم اطلاعات بیشتری از هر محصول را دریافت نمایید.


۱ ترموستات بابا پارت موتور کد ۷۱ مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲ ترموستات بابا پارت موتور کد ۹۹۰۵۰۴ مناسب برای پژو ۴۰۵

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۳ ترموستات ایساکو کد ۰۹۲۰۱۰۴۹ مناسب برای سمند EF7

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۴ ترموستات عظام کد ۸۰۱۱ مناسب برای پیکان

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۵ ترموستات عظام کد ۸۰۰۸ مناسب برای پژو ۴۰۵

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۶ ترموستات بابا پارت موتور کد ۸۲ مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۷ ترموستات بابا پارت کد ۱۲۹ مناسب برای پژو ۲۰۶

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۸ ترموستات باباپارت موتور مدل B7 مناسب برای پژو ۲۰۶

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۹ ترموستات بابا پارت موتور کد U82 مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۰ ترموستات اچ آی سی کد ۴۹۳۹ مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۱ ترموستات عظام کد ۸۰۰۳ مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۲ ترموستات ورنت مدل TH5504.82 مناسب برای پژو ۴۰۵

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۳ ترموستات ورنت مدل TH6488 مناسب برای پژو ۲۰۶ تیپ ۲

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۴ ترموستات بابا پارت موتور کد ۹۹۰۸۲۶ مناسب برای پژو ۴۰۵

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۵ ترموستات اچ آی سی کد ۴۹ مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۶ ترموستات هوزینگ ایساکو مدل ۱۳۳۶Z0 مناسب برای موتورهای TU5

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۷ ترموستات بابا پارت موتور کد ۹۹۰۸۲۶ مناسب برای سمند

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۸ ترموستات عظام کد ۸۰۰۲ مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۱۹ هوزینگ ترموستات چکاد کد ۸۸۰۰۶۴ مناسب برای ۴۰۵

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۰ ترموستات دینا پارت کد H214068 مناسب برای پراید

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۱ ترموستات ایساکو کد ۰۲۰۵ مناسب برای ۴۰۵ و پارس و سمند

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۲ ترموستات بابا پارت موتور کد ۹۹۰۸۲۶ مناسب برای پژو پارس

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۳ ترموستات JAC J5 اتومات مدل S1026L21153-00010

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۴ ترموستات عظام کد ۳۱۰۸۰۱۲ مناسب برای سمند EF7

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۵ ترموستات بابا پارت کد ۱۳۴ مناسب برای پژو ۴۰۵

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

۲۶ ترموستات ایساکو کد ۰۳۷۰۶۰۱۵ مناسب برای پژو ۲۰۶

مشخصات

تصاویر بیشتر، قیمت روز و خرید

امیدواریم این مطلب اطلاعات کافی را برای خرید این قطعه در اختیار شما قرار دهد. سوالات خود را می توانید از طریق فرم ارسال دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.

در ادامه بیشتر بخوانید: راهنمای خرید ضدیخ و آب رادیاتور